ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Головну редакторку "Слідства.Інфо" допитали в поліції

13.05.2020, 15:21
Фото – slidstvo.info
Фото – slidstvo.info

Головну редакторку “Слідства.Інфо” Анну Бабінець зранку 13 травня допитали в Головному слідчому управлінні Національної поліції як свідка в справі про можливе стеження за колишнім послом США в Україні Марі Йованович, повідомляє “Слідство.Інфо”.

“Допит тривав близько пів години, я відповіла на всі питання слідчої. Занурюватися в деталі права не маю, але мені повідомили, що я перебуваю в статусі свідка в справі щодо стеження за Марі Йованович”, – розповіла Бабінець. 

Також вона додала, що не володіє жодною інформацією в цій справі, яка могла б допомогти слідству. На думку Бабінець, єдине, що може дозволити поліції пов’язувати головну редакторку агенції та “Слідство.Інфо” загалом із цією історією, – це запит, надісланий у грудні минулого року народному депутатові Олександру Дубінському щодо його контактів із американськими політиками. Щодо нього “Слідство.Інфо” також має відповісти на питання слідчої письмово.

“Насправді це абсурд – викликати журналіста на допит лише через запит. Я пішла на цей допит тільки для того, щоб продемонструвати, що нам нічого приховувати. І щоб моя неявка не стала підставою для вилучення документів чи обшуків в офісі “Слідства.Інфо”, – сказала Бабінець.

Як повідомляв ІМІ, Головне слідче управління Національної поліції викликало на допит 13 травня як свідка головну редакторку агенції журналістських розслідувань "Слідство.Інфо" Анну Бабінець у зв’язку з її запитом депутатові від "Слуги Народу" Олександру Дубінському щодо його зв’язків з Рудольфом Джуліані, адвокатом Дональда Трампа.

4 березня редакція агенції журналістських розслідувань "Слідство.Інфо" заявила, що розцінює як тиск на журналістів відкриття кримінального провадження за заявою народного депутата від партії "Слуга народу" Олександра Дубінського.

3 березня Міністерство внутрішніх справ заявило, що Національна поліція розслідує кримінальне провадження за матеріалами, які Олександр Дубінський передав очільникові МВС Арсену Авакову. Розслідування розпочали за ч. 2 ст. 163 Кримінального кодексу ("Порушення таємниці листування, телефонних розмов, телеграфної чи іншої кореспонденції, що передаються засобами зв'язку або через комп'ютер"). Ця стаття передбачає позбавлення волі від трьох до семи років.  

Наприкінці січня Олександр Дубінський провів пресконференцію, під час якої звинуватив редакцію в шпигуванні за посадовими особами США. На підтвердження своєї заяви він продемонстрував запит агенції. У ньому журналісти питали нардепа про його зустрічі з фігурантами справи про імпічмент Трампа. Зокрема, з Рудольфом Джуліані, персональним адвокатом Трампа.

Зі свого боку "Слідство.Інфо" виступило із заявою, де розцінило дії народного депутата як тиск на журналістів та поширення неправдивої інформації. Редакція зазначає, що з першого дня стежить за історією навколо спроб Президента США Дональда Трампа тиснути на українських посадовців та політиків щодо розслідування справи проти його політичного конкурента. Зокрема, опублікувала розслідування, яке виявило роль деяких українських посадовців та впливових людей у цій справі.

12 березня на спільній платформі Ради Європи щодо сприяння захисту та безпеки журналістів розміщено кейс щодо тиску на українську агенцію журналістських розслідувань "Слідство.Інфо".

Liked the article?
Help us be even more cool!