ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Генпрокурорка Венедіктова тиснула на Kyiv Post через критику – журналістка

15.11.2021, 11:45
Анна Миронюк, скриншот відео УКМЦ
Анна Миронюк, скриншот відео УКМЦ

На видання Kyiv Post тиснули генеральна прокурорка Ірина Венедіктова та член політради “Слуги народу”. Про це колишня журналістка видання Анна Миронюк сказала під час дискусії в Українському кризовому медіацентрі, передає “Детектор медіа”.

Миронюк зазначила, що в листопаді 2020 року Kyiv Post опублікував критичний матеріал про Венедіктову, після якого генпрокурорка викликала до себе в кабінет головного редактора видання Браяна Боннера.

“Вона засуджувала критику на свою адресу і погрожувала піти до суду”, – переказала журналістка.

Тоді цю ситуацію вдалося якось залагодити, вона стихла та перейшла в стадію замороженого конфлікту, розповіла Анна Миронюк.

“Минув рік. Журналісти Kyiv Post знов опублікувала матеріал, критичний, про перебіг реформ та про роботу генеральної прокурорки, де вони ставили під питання її ефективність. Після цього пройшов певний час, і, за словами Браяна, пані Венедіктова відкрила певні розслідування проти Аднана Ківана, які вона потім закрила. Це я кажу зі слів Браяна Боннера.

Пані Венедіктова мала можливість висловитися, вона публікувала колонки в нашій газеті. Для обох матеріалів ми направляли запити до генпрокуратури з проханням про інтерв’ю. Більше того, після першого матеріалу та її тиску на газету, ми весь час намагалися переконати Офіс генпрокурора вийти з великим інтерв'ю та надати можливість журналістам Kyiv Post поставити всі запитання, дати їй можливість висловитися та відповісти на нашу критику. Вона цією можливістю не скористалася. Ми опинились у ситуації, коли тиск від влади був, він був на різних рівнях. Були певні члени політради від “Слуги народу”, які погрожували піти до суду після певних матеріалів. Цей тиск був, і я можу лише констатувати ситуацію”, – сказала Анна Миронюк.

Як повідомляв ІМІ, 8 листопада власник англомовного видання Kyiv Post Аднан Ківан заявив про тимчасове зупинення роботи редакції для перезавантаження.

Співробітники Kyiv Post заявили про закриття незалежного видання через тиск власника, одеського забудовника Аднана Ківана.

Головна редакторка “Української правди” Севгіль Мусаєва стверджує, що неофіційні проблеми в редакції Kyiv Post почалися кілька тижнів тому і пов’язані з тиском Офісу президента на власника видання Аднана Ківана.

Прессекретар Президента України Сергій Никифоров заявив, що новини про закриття Kyiv Post для них стали “такою ж несподіванкою, як і для решти”.

9 листопада власник Kyiv Post Аднан Ківан заявив, що Офіс президента не тиснув ані на видання, ані на нього особисто для зміни редакційної політики.

11 листопада новим генеральним директором Kyiv Post став Люк Шеньє, який уже очолював видання з 2016 до 2018 року.

15 листопада звільнена команда Kyiv Post заявила, що запускає нове видання.

Liked the article?
Help us be even more cool!