ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Фахівчиню зі зброї з фільму "Іржа", де вбили операторку Гатчинс, звинуватили в маніпулюванні доказами

23.06.2023, 11:11
Фото – AP / Chris Pizzello
Фото – AP / Chris Pizzello

У США прокурори звинуватили фахівчиню зі зброї Ганну Ґутьєррез-Рід, яка працювала над фільмом “Іржа”, у маніпулюванні доказами у зв’язку з трагічним пострілом, який убив операторку Галину Гатчинс, повідомляє ВВС.

Раніше проти Ганни Ґутьєррез-Рід було висунуто звинувачення в ненавмисному вбивстві.

Також вона постане в суді за звинуваченням у “передаванні наркотичних речовин іншій особі”, зазначають прокурори.

Адвокат Ґутьєррез-Рід зазначив, що вона відкидатиме останнє звинувачення, адже воно є виявом “злопам’ятливості та мстивості”.

У судових паперах прокурори заявляють, що Ґутьєррез-Рід передавала наркотики іншій особі 21 жовтня 2021 року, в день, коли було вбито Гатчинс, щоб “уникнути власного арешту, суду чи ув’язнення”, передає видання Reuters.

Тиждень тому в інших документах прокурори також писали, що в день пострілу в Ґутьєррез-Рід було похмілля, бо вона нібито вечорами пила алкоголь і курила марихуану, поки знімався фільм.

Адвокат Ґутьєррез-Рід заявив, що прокурори некоректно поводилися зі справою й скотилися до “злісного наклепу”. Її захисники подали клопотання про відхилення звинувачення в ненавмисному вбивстві.

На тлі цього головний слідчий офісу окружного прокурора Санта-Фе, який має піти з посади наступного місяця, розкритикував офіс шерифа за те, як його співробітники провели розслідування стрілянини, й за висновки, зроблені ними у звіті за жовтень 2022 року.

“Поведінка офісу окружного шерифа Санта-Фе під час і після свого першого розслідування є гідною засудження й непрофесійною, – написав Роберт Шиллінґ в електронному листі, надісланому колегам 20  червня. – Ані я, ані 200 компетентніших за мене слідчих не можуть / змогли б привести до ладу той бардак, який наш офіс отримав у жовтні 2022 року”.

Критику виніс на широкий загал адвокат Ґутьєррез-Рід, який випадково отримав цього листа від когось із прокурорів. ВВС звернулася до офісу окружного шерифа Санта-Фе по коментар. Шиллінг у розмові з Reuters відмовився коментувати ситуацію.

Як повідомляв ІМІ, у квітні 2023 року з актора Алека Болдвіна зняли кримінальні звинувачення в справі про вбивство операторки з України Галини Гатчинс під час знімання фільму “Іржа” у 2021 році. Актор був звинувачений у двох випадках ненавмисного вбивства.

21 жовтня 2021 року Алек Болдвін під час знімання вестерна “Іржа”, випадково застрелив операторку з України Галину Гатчинс та поранив режисера фільму Джоела Соузу. Інцидент стався під час сцени, у якій Болдвін стріляв холостими патронами. Зброя використовувалася на майданчику як предмет реквізиту. Також був поранений режисер Джоель Соуза.

31 січня 2021 року прокурорка Першого судового округу Нью-Мексико Мері Кармак-Алтвіс висунула звинувачення проти Алека Болдвіна та фахівчині зі зброї Ганни Ґутьєррез-Рід у ненавмисному вбивстві Гатчинс. За найсерйознішим з цих звинувачень передбачається ув’язнення до п’яти років.

Проте в лютому 2022 року прокурори пом'якшили висунуті американському актору Алеку Болдвіну звинувачення в ненавмисному вбивстві операторки Галини Гатчинс, скоротивши термін можливого ув’язнення до 18 місяців.

Слідство зосередилося на фахівчині зі зброї та помічникові режисера, який дав Алеку Болдвіну пістолет. Поліція вилучила на знімальному майданчику, де загинула Гатчинс, сотні патронів.

Відповідальний за освітлення на зніманні фільму “Іржа” Серж Светной подав до суду на Алека Болдвіна, який випадково застрелив Галину Гатчинс, та інших членів команди.

Згодом Алек Болдвін досяг мирової угоди із сім'єю Галини Гатчинс.

Liked the article?
Help us be even more cool!