ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

До суду передали справу щодо підпалу автомобіля водію "Схем"

27.04.2021, 17:04
Фото – gp.gov.ua
Фото – gp.gov.ua

Броварська окружна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно мешканця Києва, якого підозрюють у підпалі автомобіля знімальної групи програми “Схеми”, що належав водієві програми Борису Мазуру. 

Про це повідомляється на сайті Офісу генерального прокурора.

Справа розслідується за фактами умисного знищення чужого майна за допомогою підпалу, вчиненого за попередньою змовою групою осіб, та впливу на журналіста для перешкоджання виконанню ним професійних обов’язків (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 194, ч. 3 ст. 171 КК України).

Розслідування встановило, що вночі 17 серпня 2020 року в Броварах група осіб за попередньою змовою між собою підпалила автомобіль марки “КІА”, що належав водієві Радіо Свобода – члену журналістської групи, яка для ведення своєї законної професійної діяльності використовувала цей транспортний засіб. 

“Перебуваючи у дворі багатоповерхівки, вони кинули на передню частину автівки предмет, від якого транспортний засіб загорівся та був повністю знищений”, – йдеться в повідомленні.

Як повідомили в Офісі генпрокурора, матеріали стосовно інших осіб, причетних до скоєння злочину, виділено в окреме провадження.

Як повідомляв ІМІ, 17 серпня 2020 року в Броварах (Київська область) невідомі підпалили автомобіль програми журналістських розслідувань “Схеми”, який належить водієві програми – учаснику знімальної групи Борису Мазуру. 

Поліція Київщини розпочала кримінальне провадження за фактом пожежі автомобіля водія “Схем”. Подію кваліфіковано як умисне знищення майна.

Поліція оголосила в розшук двох чоловіків, яких підозрюють в організації підпалу автомобіля журналістських розслідувань “Схеми”. 

26 серпня поліція затримала підозрюваного в підпалі авто журналістів програми “Схеми”. За його словами, двох із чотирьох підозрюваних у підпалі редакційного автомобіля оголошено в розшук. 

27 серпня Броварська місцева прокуратура оголосила 23-річному чоловіку підозру в підпалі авто програми “Схеми”.

28 серпня Броварський міськрайонний суд арештував підозрюваного в причетності до підпалу автомобіля програми журналістських розслідувань “Схеми” на 60 діб з можливістю внести заставу в розмірі 175 650 грн.

Liked the article?
Help us be even more cool!