ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

До 12 років ув’язнення загрожує блогеру з Криму, який збирав кошти для російської армії

Фото – Прокуратура АР Крим
Фото – Прокуратура АР Крим

Прокуратура АР Крим та м. Севастополя скерувала до суду обвинувальний акт щодо кримського “блогера” та “волонтера”, який підтримує державу-окупанта і збирає кошти для армії РФ. Про це повідомляється в телеграм-каналі Прокуратури АР Крим та м. Севастополя.

Його дії кваліфікували як пособництво державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України). Фігуранту загрожує до 12 років позбавлення волі.

За даними слідства, обвинувачений з початку повномасштабного вторгнення регулярно публікує відео та дописи у власних соцмережах з інформацією про збори й заклики допомогти російській армії. Зокрема, він збирав кошти на дрони для артилерії і розвідки окупантів, а також на пересувний комплекс радіоелектронної боротьби.

“Пізніше чоловік звітував про результати проведених “зборів” та публікував відеозаписи, на яких різні підрозділи ЗС РФ висловлюють подяку за отримані технічні засоби. Зазначені дії обвинуваченого спрямовані на допомогу державі-окупанту з метою завдання шкоди Україні шляхом збору та передачі матеріальних ресурсів ворогу та його збройним формуванням”, – зазначає прокуратура.

Розслідування щодо інших протиправних фактів діяльності вказаної особи триває.

За даними Telegram-каналу "Крымский ветер", йдеться про Олександра Таліпова.

Як повідомляв ІМІ, Таліпов у своїх телеграм-каналах публікує персональні дані кримчан, які підтримують Україну. Внаслідок скарг Таліпова кримчан притягують до адміністративної та кримінальної відповідальності за “дискредитацію” армії РФ. У вересні 2022 року Прокуратура АРК та Севастополя відкрила кримінальне провадження через “розпалювання національної ворожнечі та ненависті” в телеграм-каналі проросійського кримського блогера Олександра Таліпова.

12 червня 2023 року Таліпов повідомив, що у дворі, де він живе, стався вибух: вибухівку нібито заклали в мопед.

У серпні 2023 року Прокуратура Автономної Республіки Крим та Севастополя повідомила Таліпову про підозру у тому, що він збирає гроші на допомогу російській армії.

Починаючи з 2022 року він регулярно розміщує у RuTube та YouTube, а також на сторінках у соцмережах, інформацію про збори та заклики до допомоги армії РФ.

Liked the article?
Help us be even more cool!