ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Разумков вважає, що відкривати кулуари Ради для журналістів зарано

12.04.2021, 16:35
Фото – Ірина Кармелюк
Фото – Ірина Кармелюк

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що відкривати кулуари другого поверху для журналістів у парламенті поки зарано, зважаючи на епідемічну ситуацію.

Про це Разумков сказав 12 квітня на брифінгу, повідомляє Укрінформ.

"Я думаю, що це плітки (що готується відкриття кулуарів другого поверху для журналістів. – Ред.). Якщо ми зараз із вами говоримо про червону зону в місті Києві, то відкривати кулуари буде трохи дивно. Я розумію, що ви хочете від мене почути. Я розумію, що мені політично треба сказати "так". Але гратися в політику зі здоров'ям людей я точно не буду", – сказав голова ВР.

Разумков зазначив, що "правила повинні бути одні для всіх".

"Вам може це не подобатися, але на відміну від інших я не буду зараз вам казати: напишіть на мене листа, ми напишемо кудись листа і відкриємо все, ще й у зал вас запрошу. Не буду це робити і вважаю, що це неправильно. Якщо є правила, правила повинні бути одні для всіх. Я сподіваюся, що незабаром буде така можливість, я прийду сюди, скажу, що коронавірус пройшов, ми зайшли в зелену зону, знімаємо обмеження, будь ласка, повертайтеся працювати в кулуари. Але для цього ще треба дещо зробити всім нам", – зауважив спікер.

Він додав: "Як тільки з'явиться така можливість – я один з перших, який скаже "давайте це робити".

Як повідомляв ІМІ, 12 березня 2020 року Дмитро Разумков підписав розпорядження "Про додаткові заходи із попередження виникнення гострої респіраторної хвороби". Згідно з ним, зокрема, журналістам дозволено перебувати на період карантину лише в пресцентрі парламенту.

28 травня 2020 року голова Верховної Ради Дмитро Разумков вніс зміни до розпорядження від 12 березня "Про додаткові заходи з попередження виникнення гострої респіраторної хвороби". Згідно з розпорядженням, з 1 червня представники ЗМІ допускаються в ложу преси балкона зали засідань ВР з дотриманням черги, а їхня загальна кількість у цій ложі не може перевищувати 30 осіб.

1 червня 202 року Верховна Рада відкрила для представників ЗМІ доступ до ложі преси балкона зали засідань парламенту, який був закритий під час карантину. Доступ операторів і фотокореспондентів обмежено до 30 осіб. 

23 серпня голова ВР Дмитро Разумков повідомив, що через погіршення епідемічної ситуації журналістів не пустять в кулуари Верховної Ради з початком нової пленарної сесії 1 вересня.

5 жовтня 2020 року голова Верховної Ради України Дмитро Разумков вніс зміни до розпорядження від 12 березня "Про додаткові заходи з попередження виникнення гострої респіраторної хвороби". Згідно зі змінами, в адміністративному будинку Верховної Ради дозволяється присутність представників ЗМІ у такій кількості: до 120 осіб – у пресцентрі на третьому поверсі; до 30 осіб – у ложі преси балкона зали засідань ВР; від телевізійних каналів допускається не більш ніж дві знімальних групи (до чотирьох осіб); від інформаційних агентств – до двох осіб; від інших видань – по одній особі.

Liked the article?
Help us be even more cool!