ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Deutsche Welle закрила корпункт у Москві

04.02.2022, 19:08
Студія DW у Москві, фото - DW
Студія DW у Москві, фото - DW

Московський корпункт німецької Deutsche Welle повідомив 4 лютого про закриття офісу компанії.

Корпункт закрито на вимогу Міністерства закордонних справ РФ. Секретар бюро передала акредитації співробітників МЗС РФ, який раніше анулював дію цих документів. Іноземним кореспондентам DW поки що дозволено залишитися в Росії. 

Найближчим часом Deutsche Welle може загрожувати визнання в Росії іноземним агентом. Міністерство закордонних справ попередило, що “компетентні органи” ініціюють відповідну процедуру. Росія також планує скласти перелік громадян ФРН, які нібито брали участь у тиску на телеканал RT DE. Список буде закритим, а його фігурантам заборонять в'їзд до Росії.

Як повідомляв ІМІ, 1 лютого Німеччина заборонила мовлення німецькомовної версії російського державного телеканалу RT DE у ФРН через відсутність ліцензії. 

У відповідь МЗС Росії заявило, що анулює акредитації всіх співробітників російського бюро німецької телерадіокомпанії Deutsche Welle, закриє його кореспондентський пункт і припинить мовлення на своїй території.

Генеральний директор медіакомпанії Deutsche Welle Петер Лімбурґ заявив, що рішення про позбавлення акредитації співробітників DW у Росії та закриття корпункту “неможливо зрозуміти”. Компанія в разі заборони ще більше висвітлюватиме події в РФ.

Єврокомісія вважає невиправданим рішення РФ про заборону Deutsche Welle.

Міністр юстиції Латвії Яніс Борданс закликав Німеччину розглянути питання про переведення московського офісу DW до Риги в разі, якщо Росія залишить чинною свою заборону на мовлення.

Liked the article?
Help us be even more cool!