ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Гендиректор DW заявив, що компанія висвітлюватиме події в Росії попри заборону

04.02.2022, 12:28
Генеральний директор DW Петер Лімбурґ. Фото – Philipp Böll / DW
Генеральний директор DW Петер Лімбурґ. Фото – Philipp Böll / DW

Генеральний директор медіакомпанії Deutsche Welle Петер Лімбурґ заявив, що рішення про позбавлення акредитації співробітників DW у Росії та закриття корпункту “неможливо зрозуміти”. Компанія в разі заборони ще більше висвітлюватиме події в РФ.

Про це він заявив 3 лютого, повідомляє DW

За його словами, таке рішення є “надмірною реакцією” російської влади.

“З нами відбувається те, що трапляється із засобами масової інформації лише в автократіях. Ми офіційно протестуємо проти цієї абсурдної реакції та маємо намір звернутися до суду проти заявлених заходів”, – заявив очільник DW. 

За його словами, російській стороні має стати зрозуміло, що DW не ігноруватиме те, що відбувається в країні. “Навіть якщо нам врешті доведеться закрити корпункт у Москві, це не вплине на висвітлення нами подій у Росії, до того ж ми висвітлюватимемо їх іще більше”, – запевнив Лімбурґ.

Крім того, держміністерка з питань культури та ЗМІ Німеччини Клаудія Рот назвала таке рішення російської влади “неприйнятним”. За її словами, неможливо ототожнювати рішення незалежного медіарегулятора щодо RT DE в Німеччині та заборону мовлення DW, накладену владою Росії. 

Водночас, зазначила Рот, на відміну від RT DE, держава ніяк не впливає на редакційну політику DW. Держміністерка закликала Москву не зловживати проблемою отримання ліцензії телеканалом RT DE в Німеччині для політичних акцій.

Як повідомляв ІМІ, 1 лютого Німеччина заборонила мовлення німецькомовної версії російського державного телеканалу RT DE у ФРН через відсутність ліцензії. 

У відповідь МЗС Росії заявило, що анулює акредитації всіх співробітників російського бюро німецької телерадіокомпанії Deutsche Welle, закриє його кореспондентський пункт і припинить мовлення на своїй території.

Liked the article?
Help us be even more cool!