ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Єврокомісія вважає невиправданим рішення РФ про заборону Deutsche Welle

04.02.2022, 14:34
Фото – sjevercg.me
Фото – sjevercg.me

У Європейській комісії заявили про солідарність із Deutsche Welle після заборони діяльності німецького мовника в Росії та засудили дії російської влади.

Про це заявив 4 лютого речник Єврокомісії з питань закордонних справ і політики безпеки Петер Стано на брифінгу в Брюсселі, повідомляє “Європейська правда”.

“Це дуже погана новина і поганий розвиток подій. Це рішення російської влади неприйнятне та не має жодного виправдання”, – прокоментував Стано заборону.

За його словами, російська влада пов’язала своє рішення з рішенням німецького регулятора про заборону діяльності в Німеччині російського державного мовника RT.de через відсутність чинної ліцензії. 

“Тобто це рішення абсолютно не пов’язане з роботою Deutsche Welle в Росії. Ця реакція російської влади, на жаль, знову ілюструє порушення свободи медіа, що триває, і в цьому разі – незалежності медіа”, – додав Стано.

Речник заявив про солідарність Єврокомісії з Deutsche Welle: “Ми очікуємо, що Deutsche Welle матиме повний і справедливий доступ до всіх юридичних кроків, щоб оскаржити це невиправдане рішення в Росії”.

Він додав, що ЄС підготує відповідну заяву у зв’язку з цим питанням.

Як повідомляв ІМІ, генеральний директор медіакомпанії Deutsche Welle Петер Лімбурґ заявив, що рішення про позбавлення акредитації співробітників DW у Росії та закриття корпункту “неможливо зрозуміти”. Компанія в разі заборони ще більше висвітлюватиме події в РФ.

1 лютого Німеччина заборонила мовлення німецькомовної версії російського державного телеканалу RT DE у ФРН через відсутність ліцензії. 

У відповідь МЗС Росії заявило, що анулює акредитації всіх співробітників російського бюро німецької телерадіокомпанії Deutsche Welle, закриє його кореспондентський пункт і припинить мовлення на своїй території.

Liked the article?
Help us be even more cool!