ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Росія анулює акредитацію DW та припинить його мовлення

03.02.2022, 16:28

Росія анулює акредитації всіх співробітників російського бюро німецької телерадіокомпанії Deutsche Welle, закриє його кореспондентський пункт і припинить мовлення на своїй території.

Про це повідомляється на сайті Міністерства закордонних справ Російської Федерації.

Це, зазначають у міністерстві, перший етап заходів у відповідь на “недружні дії ФРН щодо заборони супутникового та іншого мовлення німецькомовного телеканалу RT DE”.

Крім вищезазначених заходів Росія планує ініціювати процедуру про визнання DW іноземним засобом масової інформації, що виконує функції іноземного агента. А також сформує перелік представників державних та громадських структур Німеччини, “причетних до обмеження мовлення RT DE та іншого тиску на російського медіаоператора, яким буде заборонено в’їзд на територію РФ”. Водночас публікація списку не передбачається. 

Інформацію про наступні етапи заходів у відповідь МЗС обіцяє опублікувати “своєчасно”.

Як повідомляв ІМІ, 1 лютого Німеччина заборонила мовлення німецькомовної версії російського державного телеканалу RT DE у ФРН через відсутність ліцензії. 

МЗС РФ заявило про реалізацію “заходів у відповідь щодо акредитованих у Росії німецьких ЗМІ, а також інтернет-посередників, які довільно і безпідставно видалили акаунти телеканалу зі своїх платформ”. 

29 вересня 2021 року відеохостинг YouTube видалив два канали російського державного телеканалу Russia Today (RT) німецькою мовою – RT DE і Der Fehlende Part. У Google повідомили, що канали були видалені через поширення неправдивої інформації про коронавірус.

16 грудня 2021 року відеохостинг YouTube видалив новий канал російського державного телеканалу Russia Today (RT) DE-RT auf Sendung.

Державний російський канал RT скористався сербською ліцензією, щоб вести трансляцію в Німеччині, оскільки німецький регулятор не надав йому такого дозволу.

Liked the article?
Help us be even more cool!