ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Німеччина заборонила мовлення телеканалу RT Deutsch

03.02.2022, 10:49
Фото – Steinach / deutschlandfunkkultur.de
Фото – Steinach / deutschlandfunkkultur.de

Комісія з реєстрації та нагляду німецького медіарегулятора MABB заборонила мовлення німецькомовної версії російського державного телеканалу RT DE у ФРН через відсутність ліцензії. 

Рішення ухвалено 1 лютого, повідомляє Радіо Свобода з посиланням на медіарегулятора.

Заборона поширюється на мовлення через супутник, інтернет, мобільні програми та в смарт-телевізорах. У рішенні йдеться, що європейське законодавство не дає каналу можливості посилатися на будь-які інші дозволи на роботу. У документі зазначається, що RT навіть не звертався по дозвіл на мовлення.

У телеграм-каналі телеканалу йдеться, що рішення регулятора буде оскаржене в суді. Водночас наголошується, що мовлення німецькомовної версії каналу продовжиться зі студії в Москві. Чи планується поширювати мовлення на Німеччину всупереч забороні, не уточнюється.

Головний редактор RT Маргарита Сімоньян написала у твіттері, що рішення німецької влади стосується компанії RT DE Productions, а не RT DE, який мовить із Москви і в якого, за твердженням Сімоньян, “є всі права на мовлення в Німеччині та інших 32 країнах Європи”. “Мовлення не припинимо”, – написала Симоньян.

МЗС Росії 2 лютого ввечері заявило, що “російські стурбованості демонстративно проігноровані” німецькою стороною і тому Москва розпочне реалізацію “заходів у відповідь щодо акредитованих у Росії німецьких ЗМІ, а також інтернет-посередників, які довільно і безпідставно видалили акаунти телеканалу зі своїх платформ”. Видання допускає, що під “посередниками” мається на увазі YouTube, який раніше заблокував канали RT DE, заявивши, що вони порушили правила сервісу щодо поширення дезінформації.

Як повідомляв ІМІ, 29 вересня 2021 року відеохостинг YouTube видалив два канали російського державного телеканалу Russia Today (RT) німецькою мовою – RT DE і Der Fehlende Part. У Google повідомили, що канали були видалені через поширення неправдивої інформації про коронавірус.

16 грудня 2021 року відеохостинг YouTube видалив новий канал російського державного телеканалу Russia Today (RT) DE-RT auf Sendung.

Державний російський канал RT скористався сербською ліцензією, щоб вести трансляцію в Німеччині, оскільки німецький регулятор не надав йому такого дозволу.

Liked the article?
Help us be even more cool!