ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Данілов про відімкнення "Еспресо", Прямого і 5 каналу: "Хай повертаються в марафон"

22.04.2022, 14:30
Фото – Прямий канал
Фото – Прямий канал

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов заявив, що жодного закриття каналів немає, та запропонував їм повертатися до марафону

Про це він розповів в ефірі спільного телемарафону, повідомляє Еспресо.

Данілова запитали, як він ставиться до рішення не включити частину каналів до телемарафону та взагалі вилучити їх з цифрового мовлення. На це він відповів, що жодного закриття каналів немає, вони працюють та десь виходять у мовлення. Він запросив телеканали повертатися до телемарафону та наголосив, що під час війни інформпростір украй важливий.

"Якщо є недоліки – кажіть, але це не означає, що ви маєте кожні п'ять хвилин тикати, що все пропало, катастрофа", – сказав секретар РНБО.

Як повідомляв ІМІ, 4 квітня телеканали 5-й, "Прямий" та "Еспресо" заявили, що Концерн радіомовлення, радіозв’язку і телебачення (КРРТ) вранці 4 квітня вимкнув мовлення телеканалів у цифровій мережі Т2. Канали заявили, що відімкнення є незаконним, оскільки не існує жодного документа, який би давав підстави Концерну РРТ вимикати телеканали, а також що ні Нацрада, ні Міністерство оборони, яке, відповідно до закону, регулює режим воєнного стану, ні РНБО або будь-які інші уповноважені державні органи не ухвалювали жодних рішень щодо відімкнення телеканалу.

Провайдер цифрового телебачення "Зеонбуд", який зараз підпорядковується державному Концерну РРТ, не знає про причини вимкнення каналів "Еспресо", "Прямий" та "5 канал".

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення заявила, що не ухвалювала рішення про вимкнення телеканалів "Прямий", 5-й та "Еспресо" і не має таких повноважень.

8 квітня Медіарух та Комісія з журналістської етики закликали Президента України Володимира Зеленського втрутитись у ситуацію з відімкненням телеканалів "Еспресо", "Прямий" та 5-й, пояснити причини та відновити їхнє мовлення. 

8 квітня колективи телеканалів "Еспресо", "Прямий" та 5-й закликали Президента України Володимира Зеленського відреагувати на дії керівництва державного Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення (РРТ), які, на їхню думку, порушують конституційні права колективів каналів.

14 квітня Колективи телеканалів "Еспресо", "Прямий" та "5 канал" надіслали відкритого листа голові представництва Європейського Союзу в Україні Матті Маасікасу щодо вимкнення їх з цифрового ефіру.

14 квітня колективи телеканалів "Еспресо", "Прямий" та 5-й закликали Президента України Володимира Зеленського та уповноважені державні органи повернути в ефір телеканали.

Голова Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв вважає, що вимкнення частини мовників відбулося через недостатню організацію загальнонаціонального телемарафону. 

Liked the article?
Help us be even more cool!