ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада заявила, що не ухвалювала рішення про вимкнення "Еспресо", Прямого та 5 каналів

06.04.2022, 10:20

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення заявила, що не ухвалювала рішення про вимкнення телеканалів "Прямий", 5-й та "Еспресо" і не має таких повноважень.

Про це повідомила пресслужба медіарегулятора в коментарі Укрінформу.

"До повноважень Національної ради належить ліцензування теле- і радіомовників та нагляд за їхньою діяльністю. Жодного рішення про вимкнення телеканалів Національна рада не ухвалювала. Крім цього, Національна рада не може коментувати рішення державного оператора – Концерну РРТ, який відповідає за передачу сигналу мовників. Тому з питанням щодо вимкнення мовлення варто звертатися саме до Концерну РРТ", – зазначили в Нацраді.

Водночас у Концерні РРТ Укрінформу порадили звертатися по інформації з цього приводу до Нацради і РНБО.

Укрінформ надіслав запит до РНБО з цього питання.

Як повідомляв ІМІ, 4 квітня телеканали 5-й, "Прямий" та "Еспресо" заявили, що Концерн радіомовлення, радіозв’язку і телебачення (КРРТ) вранці 4 квітня вимкнув мовлення телеканалів у цифровій мережі Т2. Канали заявили, що відімкнення є незаконним, оскільки не існує жодного документа, який би давав підстави концерну РРТ вимикати телеканали, а також що ні Нацрада, ні Міністерство оборони, яке, відповідно до закону, регулює режим воєнного стану, ні РНБО або будь-які інші уповноважені державні органи не ухвалювали жодних рішень щодо відімкнення телеканалу.

Провайдер цифрового телебачення "Зеонбуд", який зараз підпорядковується державному Концерну РРТ, не знає про причини вимкнення каналів "Еспресо", "Прямий" та "5 канал".

Liked the article?
Help us be even more cool!