ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Болдвіну висунуть обвинувачення в ненавмисному вбивстві операторки Галини Гатчинс

20.01.2023, 11:03
Фото – cnbc.com
Фото – cnbc.com

Американському актору Алеку Болдвіну висунуть обвинувачення в ненавмисному вбивстві операторки Галини Гатчинс під час знімання фільму “Іржа”. Про це повідомила 19 січня окружна прокурорка Санта-Фе Мері Кармак-Алтвіс, інформує ВВС.

Аналогічне обвинувачення також висунуть фахівчині зі зброї Ганні Ґутьєррез Рід, яка працювала над фільмом. Адвокати обох заявили, що оскаржуватимуть обвинувачення в суді.­

За словами окружної прокурорки Мері Кармак-Алтвіс, обвинувачення буде передано до суду до кінця місяця.

“Актора і продюсера Алека Болдвіна та фахівчиню зі зброї Ганну Ґутьєррез Рід судитимуть окремо у двох справах за фактом ненавмисного вбивства. Я з’ясувала, що для цього існують достатні підстави”, – йдеться в заяві прокурорки.

Якщо обвинувачених визнають винними, їм обом загрожуватиме до 18 місяців ув’язнення та $5000 штрафу. У прокуратурі повідомили, що їх судитимуть судом присяжних.

Адвокат Болдвіна, Люк Нікас, назвав рішення “жахливою помилкою правосуддя”.

“У пана Болдвіна не було жодних підстав думати, що в пістолеті – або деінде на майданчику – могла бути справжня куля. Він покладався на фахівців, із якими працював, котрі запевнили його, що пістолет не був заряджений. Ми будемо оскаржувати ці звинувачення й переможемо”, – заявив Нікас.

Водночас адвокат Ґутьєррез Рід стверджує, що оголошений намір висунути звинувачення є результатом “геть некоректно проведеного розслідування та неточного розуміння всіх фактів”. “Ганна завжди дуже емоційно і з великим сумом ставилася до цього трагічного випадку, але вона не винна в ненавмисному вбивстві”, – зазначив Тодд Булльєн.

Як повідомляв ІМІ, американський актор Алек Болдвін, підозрюваний у пострілі, що вбив операторку Галину Гатчинс під час знімання фільму “Іржа”, може невдовзі постати перед судом. Він є одним з чотирьох людей, які фігурують в остаточному аналітичному звіті про стрілянину. 

21 жовтня 2021 року Алек Болдвін під час знімання вестерна “Раст”, випадково застрелив операторку з України Галину Гатчинс та поранив режисера фільму Джоела Соузу. Інцидент стався під час сцени, в якій Болдвін стріляв холостими патронами. Зброя використовувалася на майданчику як предмет реквізиту. Також був поранений режисер Джоель Соуза.

Слідство зосередилося на фахівчині зі зброї та помічникові режисера, який дав Алеку Болдвіну пістолет. Поліція вилучила на знімальному майданчику, де загинула Гатчинс, сотні патронів.

Відповідальний за освітлення на зніманні фільму “Іржа”, Серж Светной подав до суду на Алека Болдвіна, який випадково застрелив Галину Гатчинс, та інших членів команди.

У першому інтерв'ю після трагедії телеканалу ABC Алек Болдвін виклав свою версію загибелі Галини Гатчинс. Він заявив, що не натискав на курок.

Згодом Алек Болдвін досяг мирової угоди із сім'єю Галини Гатчинс.

Liked the article?
Help us be even more cool!