ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ATR звернеться до Євросоюзу, якщо не вирішиться ситуація з держфінансуванням

13.02.2020, 12:35
Фото – ATR
Фото – ATR

Генеральний директор кримськотатарського телеканалу ATR Ленур Іслямов повідомив, що, якщо ситуація з держфінансуванням ATR не вирішиться, телеканал звернеться до Європейського Союзу, який раніше обіцяв допомогти грошима. 

Про це він сказав Громадському.

За його словами, телеканал не отримав фінансування від держави та зараз перебуває під загрозою закриття через те, що держава вимагає проведення тендеру. Він додав, що тепер повноваження розпоряджатися грошима для телеканалу передали Міністерству культури, молоді та спорту.

“Бородянський (очільник Мінкульту. – Ред.) говорить тільки про частину проблеми… Ми чотири роки отримували гроші з Міністерства соціальної політики, яке виділяло нам на канал, і казначейство, це саме казначейство, гроші нам виділяло. Без усяких умов. Тепер з’явилися нові опції – тендер”, – сказав Іслямов.

На запитання про те, як має відбуватися тендер, Іслямов відповів: “Ми не можемо зрозуміти. Ми комерційна структура… ми платимо податок на прибуток. Гроші, які нам щороку виділяла держава, ми віддавали на прибуток, тому що податкова нас також перевіряла… Виходить, тепер нам каже казначейство, що ми неправильно платили податки”.

Він припустив, що, окрім тендеру, через який телеканал наразі не отримав гроші, є “глибинні речі”, а рішення ухвалювали не в державному казначействі.

Також Іслямов зазначив, що ATR не збирається судитися за державне фінансування.

Як повідомляв ІМІ, 10 лютого кримськотатарський телеканал ATR заявив про блокування фінансування з державного бюджету і загрозу закриття. За інформацією каналу, частина цих коштів надійшла на рахунок ATR, але їх заблокувало казначейство.

У зв'язку з блокуванням фінансування телеканал запустив марафон #SaveATR – з ефірами без ведучих і гостей. 

11 лютого міністр культури, молоді та спорту України Володимир Бородянський заявив, що нині відомство перебуває в пошуку вирішення ситуації з телеканалом ATR.

Раніше власник ATR Ленур Іслямов повідомив, що через недофінансування з державного бюджету на ATR скорочено 45% колективу.

У другій половині 2019 року ATR недоотримав від держави 15 млн грн. Телеканал одержує фінансову підтримку з державного бюджету з 2016 року за кошт бюджетної програми розселення та облаштування кримських татар та осіб інших національностей, депортованих з території України.

ATR – перший кримськотатарський телеканал. 31 березня 2015 року припинив мовлення через невидавання ліцензії тимчасовою російською окупаційною владою. З вечора 17 червня 2015 року канал відновив мовлення з Києва.

Liked the article?
Help us be even more cool!