ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Апеляційний суд залишив Шуфрича під вартою

Фото – Укрінформ
Фото – Укрінформ

Київський апеляційний суд залишив без змін запобіжний захід підозрюваному в державній зраді народному депутату Нестору Шуфричу у вигляді тримання під вартою.

Таке рішення оголосив 11 жовтня суддя Віктор Глиняний, що головує в справі, повідомляє Укрінформ.

“Суд ухвалив: у задоволенні клопотання про зміну запобіжного заходу відмовити. Залишити в силі рішення Печерського суду”, – сказав суддя.

Як повідомляв ІМІ, 20 вересня 2023 року Верховна Рада відкликала підозрюваного в державній зраді народного депутата Нестора Шуфрича з посади голови Комітету ВР з питань свободи слова. Підозру Шуфричу правоохоронці оголосили 15 вересня. Цього ж дня Печерський районний суд Києва взяв Шуфрича під варту на 60 днів без права внесення застави.

14 листопада 2022 року низка правозахисних організацій та медіа закликала зняти народного депутата Нестора Шуфрича з посади голови Комітету Верховної Ради зі свободи слова та напрацювати єдину політику щодо депутатів проросійських партій.

Громадськість зазначила, що Шуфрич був обраний у 2019 році від забороненої партії ОПЗЖ. “Неприпустимо, щоб у парламенті Комітет свободи слова очолював представник забороненої в країні партії, який, як і інші народні депутати ОПЗЖ, досі має право доступу до державної таємниці”, – йдеться в заяві.

Сам Шуфрич заявив, що не збирається добровільно йти з посади очільника комітету.

10 липня 2023 року народні депутати з фракції “Європейська солідарність” зареєстрували постанову №9469, якою пропонували Верховній Раді відкликати Нестора Шуфрича з посади голови Комітету ВР з питань свободи слова.

Liked the article?
Help us be even more cool!