ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Рада відкликала Шуфрича з посади голови Комітету з питань свободи слова

Фото – 24 канал
Фото – 24 канал

Верховна Рада відкликала підозрюваного в державній зраді народного депутата Нестора Шуфрича з посади голови Комітету ВР з питань свободи слова.

Таке рішення підтримали 258 парламентарів, повідомив нардеп Ярослав Железняк.

Водночас Шуфрич залишиться членом комітету, оскільки для його існування потрібно мінімум три людини, написав Железняк за результатами засідання Комітету з питань Регламенту, який розглянув постанову про відкликання Шуфрича.

Також він додав, що до обрання нового голови виконувачем обов'язків буде Євген Брагар.

Окрім Нестора Шуфрича до Комітету з питань свободи слова входять Євген Брагар та Сергій Швець.

Як повідомляв ІМІ, 15 вересня 2023 року правоохоронці оголосили підозру в державній зраді народному депутату Нестору Шуфричу. Цього ж дня Печерський районний суд Києва взяв Шуфрича під варту на 60 днів без права внесення застави.

4 березня 2022 року тероборона Києва затримала Нестора Шуфрича, коли він фотографував блокпост. Сам Шуфрич, за словами бійця, пояснив свої дії так: “Вийшов сфотографуватися на тлі місцевої пам'ятки”.

14 листопада 2022 року низка правозахисних організацій та медіа закликала зняти народного депутата Нестора Шуфрича з посади голови Комітету Верховної Ради зі свободи слова та напрацювати єдину політику щодо депутатів проросійських партій.

Громадськість зазначила, що Шуфрич був обраний у 2019 році від забороненої партії ОПЗЖ. “Неприпустимо, щоб у парламенті Комітет свободи слова очолював представник забороненої в країні партії, який, як і інші народні депутати ОПЗЖ, досі має право доступу до державної таємниці”, – йдеться в заяві.

Сам Шуфрич заявив, що не збирається добровільно йти з посади очільника комітету.

10 липня 2023 року народні депутати з фракції “Європейська солідарність” зареєстрували постанову №9469, якою пропонують Верховній Раді відкликати Нестора Шуфрича з посади голови Комітету ВР з питань свободи слова.

Liked the article?
Help us be even more cool!