ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Антимонопольний орган Італії почав розслідування проти Google щодо використання особистих даних

18.07.2024, 18:00

Антимонопольний орган Італії 16 липня заявив про початок розслідування щодо пошуковика Google і його материнської компанії Alphabet. Їх звинувачують у недоброчесних комерційних практиках, пов’язаних з особистими даними користувачів, повідомляє Reuters.

Запит на згоду, який Google надсилає користувачам для під’єднання низки своїх сервісів, “може бути оманливою й агресивною комерційною практикою”, заявили у відомстві.

Ця “неповна й неточна” інформація, що подається користувачам, не уточнює впливу їхньої згоди на використання їхніх особистих даних, додає антимонопольний орган, до чиєї зони відповідальності входять права споживачів.

За даними відомства, Google презентує свій запит на згоду в спосіб, що може обмежувати свободу вибору користувача, змушуючи його згодитися на спільне використання особистих даних різними сервісами Google.

“Ми дослідимо подробиці цієї справи й співпрацюватимемо з відомством”, – зазначається в заяві речника Google.

За законом Італії, компанії, що порушила права споживачів, загрожує штраф від 5 тис. до 10 млн євро.

Як повідомляв ІМІ, у Google 1 липня оголосили, що запровадять обов’язкове маркування передвиборчої реклами з використанням ретушованих зображень справжніх або реалістичних осіб чи подій.

Марія Ігнатьєва, Валентина Троян

Liked the article?
Help us be even more cool!