ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Алжирського журналіста засудили до страти

21.10.2022, 12:13
Фото – moroccoworldnews.com
Фото – moroccoworldnews.com

Цього тижня алжирський суд ухвалив смертний вирок журналісту Абдурахману Семмару, відомому як Абду Семмар, пише Morocco world news.

Суд Алжиру стверджує, що причиною вироку є участь Семмара в оприлюдненні секретної інформації про угоди, укладені найбільшою нафтовою компанією країни Sonatrach.

Семмар є журналістом і головним редактором Algeria Part – служби новин, відомої своїм опозиційним ставленням до алжирського режиму.

За словами джерел, цитованих La Patrie News, колишній керівник Sonatrach Ламін Уїс був засуджений до 10 років ув’язнення за те, що ділився з Семмаром "недостовірною та секретною інформацією".

Обидва вироки були ухвалені після того, як Семмар опублікував матеріал про внутрішню корупцію в Sonatrach.

Втім, суд Алжиру вирішив, що оприлюднення інформації про нафтову компанію є "державною зрадою".

Нещодавно Семмар опублікував відео, де стверджував, що йому надходили погрози через його появи на ізраїльському новинному каналі i24NEWS.

Семмар зазначив, що його посада журналіста дає йому право висловлювати свою думку в усіх медіа.

"Я користаюся з усіх доступних мені можливостей, щоб говорити про ситуацію в Алжирі, кому б ці канали не належали: Хезболлі, Ірану, Судану, Саудівській Аравії, Сполученим Штатам чи Ізраїлю", – сказав він.

Відповідаючи алжирському режиму, Семмар закликав уряд країни дозволити йому повернутися додому.

"Так мені не доведеться говорити на іноземних каналах", – додав він.

Це не перший випадок, коли Алжир карає журналістів. У 2020 році там засудили директора місцевої радіостанції Абделькріма Вегілехе до двох років ув’язнення за звинуваченнями, пов’язаними з його дописами в соцмережах.

Того ж року інший суд ухвалив вирок Халеду Драрені та іншим активістам за звинуваченням у "підважуванні національної єдності".

Численні спостерігачі та НУО засудили репресії проти опозиційних журналістів і активістів.

У 2021 році група експертів ООН закликала міжнародну спільноту втрутитися та покласти край застосуванню Алжиром антитерористичного законодавства для придушення протестів.

Експерти були обурені застосуванням та "зловживанням антитерористичних законів" з метою переслідування правозахисників і журналістів Алжиру.

Як повідомляв ІМІ, в Ірані двох ЛГБТ-активісток вперше в історії засудили до смертної кари.

Liked the article?
Help us be even more cool!