ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Мальті протестувальники вимагали відставки прем'єра через убивство журналістки

21.11.2019, 11:00
Фото – timesofmalta.com
Фото – timesofmalta.com

Сотні людей увечері 20 листопада вийшли на протест із вимогою відставки Прем’єр-міністра Мальти Джозефа Муската після затримання бізнесмена в справі вбивства журналістки Дафни Каруани Галіції. Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на Times of Malta.

Протестувальники скандували “Мафія! Мафія!” та заблокували автомобіль міністра юстиції і секретаря парламенту, коли ті намагалися залишити законодавчий орган. Постраждала інспекторка поліції: машина переїхала їй ногу.

Сотні антикорупційних протестувальників зібралися біля парламенту, закликаючи до справедливості в справі Дафни Каруани Галіції. Вони називали міністрів “клоунами”, співали державний гімн і тримали плакати, зокрема один з написом: “Корупціонери вбили Дафну Каруану Галіцію”.

Протестувальники закликали Прем'єр-міністра Джозефа Муската піти у відставку після арешту бізнесмена Йоргена Фенека, якого пов’язують з урядом Муската.

Вони несли плакати з фотографіями вбитої журналістки та кричали “Убивці!” і “Забирайтеся!”. Наприкінці протесту колишній лідер опозиції Саймон Бусуттіл підійшов до вхідних дверей резиденції прем’єра і залишив невеликий плакат з написом: “Правда вийде на поверхню”.

За даними фінансової розвідки Мальти, Йорген Фенек є власником зареєстрованої в Дубаї компанії 17 Black.  

У червні Рада Європи у своїй резолюції заявила, що компанія 17 Black робила великі щомісячні платежі секретним панамським компаніям, що належать мальтійським високопосадовцям. Також компанія отримувала великі суми грошей від громадянина Азербайджану, пише BBC.

Як повідомляв ІМІ, 20 листопада 2019 року мальтійська поліція заарештувала відомого бізнесмена Йоргена Фенека в межах розслідування вбивства журналістки Дафне Каруани Галіції.

16 жовтня 2017 року на Мальті внаслідок вибуху автомобіля загинула журналістка Дафна Каруана Галіція, яка розслідувала корупційні злочини в межах проєкту Panama Papers.

53-річна Каруана Галіція була авторкою популярного блогу, в якому писала про випадки корупції серед високопоставлених політиків. Зокрема, звинувачувала в корупції Прем’єр-міністра Джозефа Муската та його дружину.

Син журналістки Метью Галіція звинуватив у її смерті “мафіозну державу”.

Троє синів Дафни Каруани Галіції вимагають відставки Прем’єр-міністра Мальти Джозефа Муската.

20 жовтня 2017 року речниця уряду Мальти повідомила, що вибухівку, від якої загинула журналістка, прикріпили під її машиною і привели в дію дистанційно.

20 вересня 2019 року уряд Мальти оголосив про початок незалежного розслідування вбивства Дафни Каруани Галіції.

 

Liked the article?
Help us be even more cool!