ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Звільнено заступника голови Нацполіції, який керував слідством у справі Шеремета, – "Слідство.Інфо"

21.09.2021, 13:09
Фото – Нацполіція
Фото – Нацполіція

Колишній перший заступник голови Національної поліції Євген Коваль, який очолював слідчо-оперативну групу в справі про вбивство журналіста Павла Шеремета, подав декларацію перед звільненням з посади. 

Про це повідомляє “Слідство.Інфо” з посиланням на Єдиний державний реєстр декларацій та коментар Коваля.

У коментарі виданню Євген Коваль заявив, що вважає своє звільнення політичним: “Причина звільнення, напевно, політична. Бо по роботі питань немає”.

Водночас він не пояснив, кому могло бути вигідним його звільнення. “Відверто не знаю. Просто звільнили”, – написав Коваль.

За даними Нацагентства з питань запобігання корупції, декларацію перед звільненням подають упродовж 20 робочих днів після звільнення. Згідно з декларацією Коваля, його останнім робочим днем було 20 серпня цього року. Він також отримав понад 830 тисяч гривень виплат після звільнення.

Євгена Коваля призначили першим заступником керівника Нацполу у вересні 2019 року. Перед цим він очолював Департамент внутрішньої безпеки Нацполіції. Як перший заступник голови Нацполу Коваль також очолював кримінальну поліцію. Він, зокрема, керував слідчо-оперативною групою, що розслідувала вбивство журналіста Павла Шеремета. 

Як повідомляв ІМІ, Павло Шеремет загинув у Києві 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля.

12 грудня 2019 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що Національна поліція затримала та оголосила підозру фігурантам справи щодо вбивства Павла Шеремета. 

Того ж дня на брифінгу за участю президента Володимира Зеленського заступник голови Національної поліції – начальник кримінальної поліції Євген Коваль назвав п'ятьох підозрюваних у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета: сержанта Сил спеціальних операцій Андрія Антоненка, військового медика Яну Дугарь, волонтера Юлію Кузьменко та ветеранів збройного конфлікту на Донбасі Інну і Владислава Грищенків.

4 вересня 2020 року Шевченківський райсуд Києва розпочав по суті розгляд справи про вбивство журналіста Павла Шеремета та дібрав присяжних.

Слідство вважає основною версією вбивства журналіста Павла Шеремета дестабілізацію соціально-політичної ситуації в країні.

Liked the article?
Help us be even more cool!