ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналістка, яка знімала фільм "Закрий рота", отримала французьку правозахисну премію

11.12.2020, 11:00
Фото – фейсбук Таїсії Кутузової
Фото – фейсбук Таїсії Кутузової

Українська журналістка та режисерка-документалістка Таїсія Кутузова стала лауреаткою цьогорічної премії Національної консультативної комісії з прав людини Франції за роботу над проєктом, який розповідає про боротьбу з корупцією в Україні “Закрий рота / Shut the fck up”.

Про це повідомляється на фейсбук-сторінці Посольства Франції в Україні. 

Премією в галузі прав людини Французької Республіки “Свобода – рівність – братерство” уряд Франції відзначає локальні ініціативи, індивідуальні чи колективні проєкти, що зробили значний внесок у справу захисту та ефективного просування прав людини. 

Як повідомляв ІМІ, Таїсія Кутузова під час знімання документального фільму “Закрий рота!” про місцевого активіста Сергія Чагарова тричі зазнавала перешкоджання своїй роботі.

1 червня в селі Гатне (Київська область) охоронці сільської ради фізично обмежували журналістці-фрилансерці Таїсії Кутузовій доступ до приміщення сільради, аргументувавши недопуск “карантином”.

14 серпня в селі Гатне (Київська область) 14 серпня охоронці сільської ради не пустили Таїсію Кутузову до сільради.

6 жовтня в селі Гатне (Київська область) поліцейські застосували силу до журналістки-фрилансерки KyivPost, документалістки Таїсії Кутузової. 

Поліція Київської області розпочала кримінальне провадження за фактом застосування сили  до журналістки за статтею 171 Кримінального кодексу України (“Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів”).

15 жовтня Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження за заявою Таїсії Кутузової про перешкоджання з боку працівників поліції.

Liked the article?
Help us be even more cool!