ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Поліцейських, які напали на журналістку Таїсію Кутузову, відсторонили від обов'язків

12.10.2020, 13:39
Фото - фейсбук Таїсії Кутузової
Фото - фейсбук Таїсії Кутузової

Поліція Київської області розпочала кримінальне провадженням за фактом застосування сили фізичної до журналістки-фрилансерки, документалістки Таїсії Кутузової.

Про це 5 каналу повідомила начальниця відділу комунікації поліції Київської області Віталія Грохольська.

“Розпочате службове розслідування. Усі ті поліцейські, які були зафільмовані на відеозаписі, відсторонені від своїх професійних обов'язків. Відкрили кримінальне провадження за статтею 171 Кримінального кодексу України у перешкоджанні законній професійній журналістській діяльності”, – зазначила Віталія Грохольська.

Як повідомляв ІМІ, 6 жовтня у селі Гатне (Київська область) поліцейські застосували силу до журналістки-фрилансерки KyivPost, документалістки Таїсію Кутузову. 

14 серпня у селі Гатне (Київська область) 14 серпня охоронці сільської ради не пустили журналістку-фрилансерку Таїсію Кутузову до сільради.

1 червня в селі Гатне (Київська область) охоронці сільської ради фізично обмежували журналістці-фрилансерці Таїсії Кутузовій доступ до приміщення сільради, аргументувавши недопуск “карантином”.

Юрист ІМІ Алі Сафаров зазначив, що застосування сили з боку поліції до Таїсії Кутузової має ознаки низки кримінальних правопорушень і було вчинене без належних правових підстав. 

Liked the article?
Help us be even more cool!