ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Київщині журналістку вдруге не пустили до сільради Гатного

17.08.2020, 13:34
Фото – Укрінформ
Фото – Укрінформ

У селі Гатне (Київська область) 14 серпня охоронці сільської ради не пустили журналістку-фрилансерку Таїсію Кутузову до сільради. Про це журналістка повідомила ІМІ.

За словами журналістки, вона вчергове проводила відеознімання в селі Гатне для створення повнометражного документального фільму про місцевого активіста Сергія Чагарова і хотіла потрапити разом з ним на приймання до голови сільради.

Відзнятий матеріал, за її словами, мав стати частиною фільму, коротка версія якого була представлена на міжнародному фестивалі документального кіно Docudays UA 2019.

Журналістка намагалася потрапити до сільради разом з активістом, але її не пустили два чоловіки в чорній охоронній формі.

“Мені заборонили проходити всередину попередні двоє чоловіків, які не представилися. Натомість я повідомила їм, що я журналістка, показала посвідчення видання, для якого я працюю позаштатно, аби підтвердити свою належність до фаху. Проте двоє чоловіків у чорному на вході в сільраду все одно заборонили мені проходити всередину”, – розповіла вона.

Журналістка вважає таку заборону незаконною і перешкоджанням її професійній діяльності.

Також вона нагадала, що охоронці цієї сільради не пустили її 1 червня в будівлю сільської ради, аргументувавши недопуск “карантином”. За цим фактом, сказала Кутузова, відкрито кримінальне провадження, воно перебуває в прокуратурі. 

Як повідомляв ІМІ, 1 червня в селі Гатне (Київська область) охоронці сільської ради фізично обмежували журналістці-фрилансерці Таїсії Кутузовій доступ до приміщення сільради, аргументувавши недопуск “карантином”.

Liked the article?
Help us be even more cool!