ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Київщині поліцейські напали на журналістку та пошкодили мікрофон

08.10.2020, 10:38
Фото – фейсбук Таїсії Кутузової
Фото – фейсбук Таїсії Кутузової

У селі Гатне (Київська область) 6 жовтня поліцейські застосували силу до журналістки-фрилансерки KyivPost, документалістки Таїсію Кутузову. 

Про це Таїсія Кутузова повідомила ІМІ.

За словами Таїсії, поліцейські заламали їй руки та пошкодили мікрофон. Під час нападу, уточнила Кутузова, вона представлялася журналісткою.

Інцидент стався на вулиці біля територіальної виборчої комісії Фастівського району, де журналістка вела знімання для документального фільму “Закрий рота!” про місцевого активіста Сергія Чагарова.

Як розповіла журналістка, під стінами комісії зібралися кілька десятків людей. Серед них місцеві активісти впізнали тітушок. На місце події приїхали декілька поліцейських патрулів.

“Я підійшла і фіксувала події на відео. Під час зйомки невідомий мені чоловік потрапив у кадр, він попросив його не фотографувати. Я відвела камеру вбік, але він продовжував тиснути на мене, казав прибрати камеру взагалі. Пізніше виявилося, що це поліцейський, але на той момент він не представився і проігнорував моє прохання показати посвідчення”, – розповіла журналістка. Як додала Таїсія, на жилетці, яка була на ньому, був напис “поліція комунікації”.

Цей інцидент зняла на телефон одна з присутніх жінок, але поліцейський вихопив його в неї. 

Коли Таїсія підняла камеру, щоб зафіксувати напад на жінку, цей поліцейський накинувся на журналістку. До нього приєдналися ще двоє колег, які почали заламувати їй руки й виривати камеру.

“Вони втрьох заламували мені руки, виривали камеру. Пошкоджень тілесних, слава Богу, у мене немає. Мене схопили, але синців ніяких не залишилося. Пошкодили мені накамерний мікрофон, він не працює”, – розповіла Таїсія Кутузова.

За цим фактом журналістка Таїсія Кутузова написала заяву в поліцію та в Державне бюро розслідувань.

Як повідомляв ІМІ, 1 червня в селі Гатне (Київська область) охоронці сільської ради фізично обмежували журналістці-фрилансерці Таїсії Кутузовій доступ до приміщення сільради, аргументувавши недопуск “карантином”.

14 серпня у селі Гатне (Київська область) 14 серпня охоронці сільської ради не пустили журналістку-фрилансерку Таїсію Кутузову до сільради.

Liked the article?
Help us be even more cool!