ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналістка Величко повідомила про перешкоджання охоронців транспортної компанії

07.04.2021, 18:00
Фото - фейсбук Любові Величко
Фото - фейсбук Любові Величко

Журналістка Liga.net Любов Величко 6 квітня повідомила, що їй перешкоджали охоронці транспортної компанії “Експрес-Т” у Києві, коли вона працювала над своїм розслідуванням. Про це вона написала в Facebook, повідомляє “Детектор медіа”.

“Хотіла взяти комент у керівництва компанії “Експрес-Т”, яка евакуює авто по всьому Києву без будь-яких договорів з Київською міською державною адміністрацією (КМДА). Представилась, показала журналістське посвідчення. Охоронець силоміць виштовхав мене з території зі словами: “У мєня тут своя страна і своі закони”, – розповіла журналістка.

Вона повідомила, що охоронець відмовився покликати представника керівництва компанії, сказавши, що “Експрес-Т” нібито немає за цією адресою. “Прийшов його начальник і почав мене штовхати зі словами: “Покиньте територію!”, – сказала Величко та уточнила, що не постраждала внаслідок дій охоронців.

Вона викликала поліцію, яка, своєю чергою, викликала слідчо-оперативну групу. Любов Величко звернула увагу на некомпетентність правоохоронців, зокрема – незнання закону України.

За словами журналістки, поліцейські не цікавилися її станом після нападу, натомість питали про години роботи компанії “Експрес-Т”, про причини її приїзду до компанії,  а також – “чому [вона] не телефонувала в цю компанію, не писала листи”.

Величко здивували ці питання. Уже на відео вона пояснила, що на її запити ніхто не відповідав, тому їй довелося приїхати до “Експрес-Т”.  

Окрім того, поліцейських, за словами Величко, найбільше цікавило її “письмове редакційне завдання”. Величко процитувала слідчу, яка розповіла, що начальник слідчого управління заявив, що відомості в ЄРДР не вноситимуть, якщо “немає редакційного завдання”.

“Слідчо-оперативна група поводила себе "на відчепись". Вписали в протокол від мого імені, що "редакційного завдання в мене немає, але я вважаю, що воно не потрібне". Змусила викреслити цю фразу, бо я такого не говорила. Виправили на "була на завданні, яке дав мені редактор”, – повідомила вона та додала, що заяву в неї прийняли.

Раніше медіаюрист ІМІ Алі Сафаров казав, що “редакційне завдання — це взагалі пережиток радянського минулого з радянською бюрократією”.

Як повідомляв ІМІ, 27 жовтня 2020 року журналістка Любов Величко повідомила, що отримала погрози після розслідування "Робота на РФ, офшори та "оптова торгівля комп’ютерами": як працюють онлайн-казино в Україні", у якому фігурує компанія Альони Шевцової.

29 липня 2020 року журналістка Любов Величко подала до Броварського відділку поліції дві заяви щодо погроз їй убивством та перешкоджання журналістській діяльності після виходу її розслідування про російські телеграм-канали "Тєлєга" для "Слуги". Як телеграм-канали, що, ймовірно, ведуться з Росії, впливають на роботу Ради".

30 липня 2020 року поліція Київщини відкрила кримінальне провадження за фактом погроз журналістці Любові Величко в соціальній мережі за частиною 1 статті 345-1 Кримінального кодексу України ("Погроза або насильство щодо журналіста").  

15 липня 2020 року журналістка Любов Величко повідомила про погрози, які почала отримувати після розслідування про російські телеграм-канали.

27 серпня 2020 року журналістка Texty.org.ua Любов Величко повідомила, що 26 серпня її автомобіль переслідував темний Chevrole Lacetti. Переслідування вона пов'язує з її інтерв'ю під назвою "Координатор "вагнерівської спецоперації" про її провал: "Це банальна зрада" (ІНТЕРВ’Ю, ВІДЕО, ДОКУМЕНТИ), опублікованим 24 серпня на сайті Mind.




Liked the article?
Help us be even more cool!