ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналіст із Пирятина повідомив, що йому погрожують "зламати хребет"

30.11.2021, 16:02
Фото – фейсбук Вадима Кирпиченка
Фото – фейсбук Вадима Кирпиченка

Головний редактор газети “Свіжий апельсин” Вадим Кирпиченко (Пирятин, Полтавська область) повідомив про погрози фізичною розправою, які він отримав 30 листопада.

Про це журналіст повідомив представниці ІМІ в Полтавській області. 

За його словами, йому зателефонував чоловік, який відрекомендувався Юрієм Юрченком і вимагав від нього припинити діяльність видання та публікації про міського голову. 

“Отримав погрози. Сказали закрити “Апельсин” і не писати ні про мера, ні про когось іншого нічого. Сказали, що днями мені переламають хребет. І вже навіть якісь поліція справи відкриває проти мене”, – повідомив Вадим Кирпиченко.

Вадим Кирпиченко пов'язує погрози з опублікованим раніше постом про те, що міський голова Пирятина Андрій Сімонов не з'явився на судове засідання у справі позову щодо журналіста. За його словами, чоловік, який телефонував із погрозами, вимагав видалити допис, але журналіст відмовився це робити.

Журналіст додав, що роздумує над тим, щоб подати заяву в поліцію про погрози, але планує робити це не в Пирятині, оскільки, каже, не довіряє місцевим правоохоронцям. 

Як повідомляв ІМІ, 10 лютого головний редактор газети “Свіжий апельсин” Вадим Кирпиченко (Пирятин, Полтавська область) заявив про побиття та погрози.

Тоді поліція відкрила кримінальне провадження за статтею 125 Кримінального кодексу України (“Умисне легке тілесне ушкодження”)

У травні прокуратура Пирятина (Полтавська область) перекваліфікувала кримінальне провадження щодо нападу на головного редактора газети “Свіжий апельсин” Вадима Кирпиченка на статтю 345-1 ККУ (“Погроза або насильство щодо журналіста”).

У вересні обвинувальний акт у справі передали до суду.

У травні 2021 року головний редактор пирятинської газети “Свіжий апельсин” Вадим Кирпиченко поскаржився, що міська влада не пускає його на засідання депутатських комісій та сесії. Зі свого боку міськрада заявила ІМІ, що журналіст порушує Кодекс етики українського журналіста, використовує образливу й принизливу лексику.

У Пирятині (Полтавська область) Вадима Кирпиченка не пустили на засідання виконавчого комітету та сесії Пирятинської міської ради 15 та 16 квітня. Відмову аргументували карантинними обмеженнями. Згодом, 16 квітня, Кирпиченка таки пустили на засідання сесії.

3 березня в Пирятині (Полтавська область) головного редактора газети “Свіжий апельсин” Вадима Кирпиченка не пустили на засідання конкурсу на посаду начальника управління культури Пирятинської міської ради.

Liked the article?
Help us be even more cool!