ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналіст із Пирятина повідомив про побиття

10.02.2021, 18:30
Фото – фейсбук Вадима Кирпиченка
Фото – фейсбук Вадима Кирпиченка

Головний редактор газети “Свіжий апельсин” Вадим Кирпиченко (Пирятин, Полтавська область) заявив про побиття та погрози. Інцидент стався 10 лютого, повідомив він представниці ІМІ в Полтавській області.

За словами Кирпиченка, за кілька годин до інциденту нападники виставили фото з підписом “Привіт, Кирпиченко” у фейсбук-спільноті “Апельсин”, яку журналіст створив та адмініструє.

Як розповів Кирпиченко, спочатку йому зателефонував невідомий і призначив зустріч. Під час зустрічі, розповів журналіст, розмови між ними не вийшло, чоловік нецензурно висловлювався, погрожував та намагався збити з ніг. Тож Кирпиченко викликав поліцію і написав заяву про злочин. 

“Спочатку мені зателефонував невідомий і сказав, що треба зустрітися. Я відповів, що буду вільний через годину, потім він знову зателефонував. Коли я вийшов до того чоловіка, виявилося, це була та сама людина (Олександр Бугайов. – Ред.), яка минулого тижня побила мене в одному з кафе Пирятина, через критику роботи міського голови Пирятина Андрія Сімонова”, – розповів він.

Після того як Кирпиченко дав свідчення і поліцейські поїхали, нападник повернувся до редакції з двома невідомими й побив його.

“Мене попросили вийти, я вийшов за ними в коридор будівлі, де знаходиться редакція. І троє чоловіків почали мене бити. Я спробував відступити та ухилятися, але вони все одно нанесли мені удари. Так ми виштовхалися на вулицю, там мене продовжили бити. Коли зібралися люди, побачивши бійку, двоє пішли до машини, а чоловік, який уже раніше бив мене в кафе, ще раз ударив та сів у машину теж”, – розповів Кирпиченко.

Він зазначив, що боїться за своє життя та життя своїх близьких. Після побиття знову викликав поліцію, написав заяву. За його словами, після нападу в нього є синці, подряпини руки та ноги.

“Моє життя та життя людей, що мене оточують, стало під загрозою. Мене шукали в будівлі, де я знімаю офіс для редакції, вривалися в кабінети. Всі ці дії я пов’язую зі своєю журналістською діяльністю”, – сказав він.

Як повідомив представниці ІМІ представник пресслужби ГУ Нацполіції в Полтавській області Роман Грішин, стосовно заяви Вадима Кирпиченка відкрито кримінальне провадження за статтею 125 (Умисне легке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.

Фото з фейсбук-групи "Апельсин"

Як повідомляв ІМІ, у 2019 році у Пирятині (Полтавська область) невідомі розклеїли листівки із персональними даними блогера та видавця газети “Свіжий апельсин” Вадима Кирпиченка. Про це журналіст повідомив представниці ІМІ в Полтавській області.

У листопаді 2018 року журналісти з Пирятина - журналіст місцевого видання “Свіжий апельсин” Вадим Кирпиченко та журналістка телеканалу ТРК “Пирятин” Альона Гуленко поскаржились на перешкоджання під час зйомок та написали у зв’язку з цим заяву до поліції.

15 жовтня 2017 року Вадим Кирпиченко виявив на своєму подвір’ї вибухонебезпечні пристрої.

Liked the article?
Help us be even more cool!