ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Пирятині журналіста не пустили на засідання виконкому та не пускають на сесію міськради (оновлено)

16.04.2021, 11:00
Фото – фейсбук Вадима Кирпиченка
Фото – фейсбук Вадима Кирпиченка

У Пирятині (Полтавська область) головного редактора газети “Свіжий апельсин” Вадима Кирпиченка не пустили на засідання виконавчого комітету та сесії Пирятинської міської ради. Це сталося 15 та 16 квітня, повідомив регіональній представниці ІМІ Вадим Кирпиченко.

За словами журналіста, відмову аргументували карантинними обмеженнями.

“У міській раді повідомили, що не можна заходити на засідання виконкому, бо червона зона. Я прийшов і одразу надав посвідчення та роздрукував ст. 25 закону про інформацію, але мене однаково не пустили. Онлайн-трансляції засідань (виконкому, сесії. –  Ред.) у нас немає, скасували”, – сказав журналіст.

Також він додав, що на виконком не змогла потрапити журналістка видання “Пирятинські вісті”. “Редактор газети Людмила Волик приходила на виконком, постояла біля входу. Потім мер їй щось сказав, і вона пішла”, – розповів Кирпиченко. 

За словами Вадима Кирпиченка, також неможливо потрапити на засідання сесії міської ради, що має початися сьогодні, 16 квітня, о 13.00, через заборону міського голови, який посилається на червону зону. Журналіст попередив про бажання бути присутнім на засіданні сесії за день, щоб можна було розрахувати місця згідно з карантинним обмеженням. 

“Я маю копію протоколу комісії міської ради, в якій є лише згадка про закритий режим роботи ради, але немає про недопуск на сесії журналістів”, – додав він.

Журналіст викликав поліцію, яка, приїхавши, взяла пояснення в працівника, що його не пускав. “Через кілька хвилин ще чогось приїхала слідчо-оперативна група. До них уже вийшов міський голова і сказав: “У нас закритий режим, а в залі нема місць. Нехай у суд подає, якщо щось не подобається йому”, – розповів Кирпиченко.

Оновлено в 15.45. Вадим Кирпиченко повідомив, що його пустили на засідання сесії, а також представника газети "Пирятинські вісті". Також міська рада зробила онлайн-трансляцію засідання.

Як повідомляв ІМІ, 3 березня у Пирятині (Полтавська область) головного редактора газети “Свіжий апельсин” Вадима Кирпиченка не пустили на засідання конкурсу на посаду начальника управління культури Пирятинської міської ради.

Liked the article?
Help us be even more cool!