ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Прокуратура перекваліфікувала справу щодо нападу на пирятинського журналіста

28.05.2021, 13:46
Фото – фейсбук Вадима Кирпиченка
Фото – фейсбук Вадима Кирпиченка

Прокуратура Пирятина (Полтавська область) перекваліфікувала кримінальне провадження щодо нападу на головного редактора газети “Свіжий апельсин” Вадима Кирпиченка. 

Про це журналіст повідомив представниці ІМІ в Полтавській області 28 травня. 

“Мене викликав прокурор і повідомив, що перекваліфікували справу щодо нападу на мене зі статті 125 на 345-1 ККУ. Протягом дня мені призначили зустріч зі слідчим, який розслідує справу, хочуть почути ще раз мої пояснення”, – сказав у коментарі Вадим Кирпиченко. 

Журналіст висловив сумнів, що справа дійде до суду з позначкою “Погроза або насильство щодо журналіста”. На його думку, у суді провадження знову перекваліфікують на статтю 125 ККУ (“Умисне легке тілесне ушкодження”).

Як повідомляв ІМІ, 10 лютого Вадиму Кирпиченку зателефонував невідомий і призначив зустріч. Під час зустрічі, розповів журналіст, розмови між ними не вийшло, чоловік нецензурно висловлювався, погрожував та намагався збити з ніг. Тож Кирпиченко викликав поліцію і написав заяву про злочин.

Тоді поліція стосовно заяви Вадима Кирпиченка відкрила кримінальне провадження за статтею 125 Кримінального кодексу України.

Liked the article?
Help us be even more cool!