ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Полтавщині розслідують чотири справи за заявами журналістів, ще дві – на розгляді в суді

30.09.2021, 12:33
Фото – пресслужба Полтавської обласної прокуратури
Фото – пресслужба Полтавської обласної прокуратури

Правоохоронці передали до суду два обвинувальні акти в справі про перешкоджання журналістській діяльності, ще чотири справи розслідує поліція та Державне бюро розслідувань. 

Про це повідомив представниці ІМІ в Полтавській області Надії Труш начальник управління нагляду за додержанням законів Національною поліцією та органами, які ведуть боротьбу з організованою та транснаціональною злочинністю, прокуратури Полтавської області Андрій Байрачний під час зустрічі 23 вересня.

За його словами, два обвинувальні акти вже передали до суду. Йдеться про перекваліфіковану прокуратурою влітку справу нападу на Вадима Кирпиченка, головного редактора газети “Свіжий апельсин” (Пирятин, Полтавська область) та кримінальне провадження за заявою журналіста ГО "Рибний дозор" Шляпнікова з Києва. Обидві справи розслідували за ст. 171 Кримінального кодексу України (“Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів”). 

Як повідомив Андрій Байрачний, справу щодо перешкоджання Вадиму Кирпиченку перекваліфікували на статтю кваліфікації 345-1 частина 2 ККУ (“Погроза або насильство щодо журналіста”).

“Якщо говорити про кількість справ, які перебувають на розгляді суду, можемо сказати, що в Полтаві один з найліпших показників у державі. Загалом по державі дев’ять чи сім актів було передано до суду, тож у нас один з найкращих показників”, – сказав Андрій Байрачний. 

Також він додав, що відкрито ще чотири кримінальні провадження за заявами журналістів. З них три справи розслідують органи поліції, одне провадження розслідує Державне бюро розслідувань. Щодо справи, яку розслідує ДБР, то поки не мають повного фактажу, тому деталі будуть відомі згодом. 

Щодо решти справ тривають експертизи. Зокрема, йдеться про конфлікт між міським головою Кременчука та журналістом видання "Програма Плюс" Олександром Куриловим, недопуск журналістів Кременчука на засідання сесії.

Liked the article?
Help us be even more cool!