ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналіст Ткач поскаржився в прокуратуру на бездіяльність поліції

11.08.2020, 18:00
Фото – Схеми
Фото – Схеми

Журналіст-розслідувач програми “Схеми” Михайло Ткач подав скаргу на бездіяльність слідчих Національної поліції України, які розпочали кримінальне провадження після того, як 8 серпня він повідомив про ознаки встановлення пристрою для прослуховування у своєму помешканні. 

Про це повідомив адвокат журналіста Анатолій Попов, який 11 серпня подав від його імені скаргу до Київської міської прокуратури №10, повідомляє Радіо Свобода.

“Уже протягом чотирьох днів з 8 серпня, коли Михайло Ткач виявив ознаки встановлення пристрою для прослуховування – отвір у стелі квартири, – призначені слідчі так і не вжили заходів для перевірки помешкання спеціальною технікою для виявлення такого обладнання. Попри те що журналіст “Схем” під час проведення огляду помешкання неодноразово звертав увагу слідчого в справі на необхідність такої перевірки”, – сказав Попов.

“Окрім цього, працівниками поліції не була забезпечена охорона приміщення (горища), в якому через таку недбалість з боку правоохоронців вже могли бути й знищені докази, зокрема сліди від спроб встановити чи вилучити обладнання для негласного запису”, – підкреслив адвокат.

За словами Попова, слідчий – начальник сектору дізнання відділу поліції №2 Шевченківського УП ГУНП у м. Києві, старший лейтенант поліції Сергій Хоморецький обіцяв, що спецогляд проведуть увечері 8 серпня. Згодом перевірку перенесли на наступний день, утім 9 серпня слідчий у справі повідомив, що в структурі Міністерства внутрішніх справ немає потрібного обладнання, тому “вирішується питання про залучення Служби безпеки України”.

10 серпня слідчий перестав виходити на зв’язок, повідомив адвокат.

Як повідомляв ІМІ, 8 серпня журналіст програми “Схеми: корупція в деталях” Михайло Ткач заявив, що помітив удома ознаки встановлення пристрою для прослуховування.

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом порушення недоторканності приватного життя журналіста програми “Схеми: корупція в деталях” Михайла Ткача за ч. 1 ст. 182 (“Порушення недоторканності приватного життя”) Кримінального кодексу України.

Журналісти та представники Медіаруху “Медіа за усвідомлений вибір” звернулись із вимогою до Національної поліції швидко та неупереджено розслідувати справу про прослуховування журналіста програми “Схеми: корупція в деталях” Михайла Ткача.

9 серпня “Схеми” повідомили, що поліція знайшла три отвори в стелі будинку журналіста Михайла Ткача.

Liked the article?
Help us be even more cool!