ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Поліція знайшла три отвори в стелі будинку Михайла Ткача

10.08.2020, 15:32
Фото – скриншот з відео "Схем"
Фото – скриншот з відео "Схем"

Поліція знайшла три отвори в стелі будинку журналіста програми “Схеми: корупція в деталях” Михайла Ткача. Про це повідомляється 9 серпня на фейсбук-сторінці “Схем”.

Як повідомляє редакція, у місці на стелі, де Ткач виявив підозрілий отвір, розташоване горище. На підлозі горища, заваленій уламками старого шиферу та сміттям, знайшли пляму з білого матеріалу, який візуально відрізняється від іншого покриття і видається свіжішим. Пляма була саме в тому місці, де дірка в стелі.

Слідчий, за інформацією “Схем”, викруткою “розколупав” цей білий матеріал і побачив там отвір. Діаметр десь сантиметр завширшки, з чіткими межами. З нього слідчий дістав шматок вати. Туди він і опускав то гілочку, то підручний дріт.

Водночас “Схеми” зауважують, що групу поліції, яка перевіряла будинок, довелося вмовляти подивитися, що під цим шаром. До того ж слідчі не мали технічного оснащення.

“Виявилося, що там такий отвір не один, а три. Усі однакового діаметра, у кожному – шматок вати. У всі три отвори дріт опустився доволі глибоко, але не “показувався” в стелі кухні, а, схоже, “загинався” в порожнині між перекриттям. В отвори на горищі один за одним почали лити воду, і вона почала протікати з отвору в стелі Михайла. Усе. Це короткий опис усіх дій, які були вчинені для пошуку “прослушки” чи спроб її встановити вдома у журналіста-розслідувача”, – повідомляє редакція.

Як повідомляв ІМІ, 8 серпня журналіст програми “Схеми: корупція в деталях” Михайло Ткач заявив, що помітив удома ознаки встановлення пристрою для прослуховування.

8 серпня поліція відкрила кримінальне провадження за фактом порушення недоторканності приватного життя журналіста програми “Схеми: корупція в деталях” Михайла Ткача за ч. 1 ст. 182 (“Порушення недоторканності приватного життя”) Кримінального кодексу України.

8 серпня журналісти та представники Медіаруху “Медіа за усвідомлений вибір” звернулись із вимогою до Національної поліції швидко та неупереджено розслідувати справу про прослуховування журналіста програми “Схеми: корупція в деталях” Михайла Ткача.

Liked the article?
Help us be even more cool!