ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Зеленський ввів у дію рішення РНБО про застосування санкцій

15.05.2020, 10:18
Фото – 5 канал
Фото – 5 канал

Президент України Володимир Зеленський своїм указом №184/2020 увів в дію рішення Ради національної безпеки та оборони України від 14 травня "Про застосування, скасування і внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)".

Указ №184/2020 від 14 травня оприлюднено на сайті глави держави.

"Контроль за виконанням рішення Ради національної безпеки і оборони України, введеного в дію цим указом, покласти на секретаря Ради національної безпеки і оборони України", – йдеться в указі.

Указ набирає чинності з дня його опублікування.

У рішенні РНБО від 14 травня зазначено, що Рада нацбезпеки підтримала пропозиції щодо застосування, скасування і внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій), внесені Кабінетом Міністрів України і Службою безпеки України.

Також РНБО вирішила застосувати персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції) до фізичних осіб та юридичних осіб відповідно до двох додатків, дані яких поки що не оприлюднено.

Крім того, із санкційних списків, введених у дію указами від 2017, 2018 і 2019 років, РНБО вирішила вилучити низку позицій, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Так, зі списку санкцій юридичних осіб, введеного в дію указом президента від 15 травня 2017 року №133, вилучаються 12 позицій: ТОВ "Сапран Україна" (Київ), ТОВ "Монт УА" (Київ), ТОВ "ГІСІНФО" (Вінниця), ТОВ "Парус-Спецпроект" (представництво в Україні, Київ), ТОВ "Парус-2" (Київ), ТОВ "Парус-Впровадження" (Київ), ТОВ "Парус-Місто" (Київ), ТОВ "Парус-Прикарпаття" (Івано-Франківськ), ТОВ "Парус-Донбас" (Краматорськ), ТОВ "Центр інформаційних технологій "Парус-Единение"(Миколаїв), ТОВ "Південний парус" (Одеса), ТОВ "Парус-Лев"(Львів).

Зі списку санкцій фізичних осіб, введеного в дію указом президента від 21 червня 2018 року №176, вилучаються дві позиції: Сергій Токарев (громадянин РФ), Карен Григорян (паспорт громадянина РФ для виїзду за кордон).

Зі списку санкцій юридичних осіб, введеного в дію цим самим указом №176, вилучається 10 позицій: "Рок Ренч Пропертіз C.A." (Rock Ranch Properties SA, Панама), "Паверфул Чойс Тех ЛТД" (Powerful Choice Tech Ltd, Британські Віргінські Острови), "Глобал Геймс ЛТД" (Global Games Ltd, Беліз), "Новастар Груп ЛТД" (Novastar Group Ltd, Беліз), "Гордон Солюшн ЛТД" (Gordon Solution Ltd, Британські Віргінські острови), комерційне сервісне ТОВ "Хангеріан сіліконс" (The company Hungarian silicones, Будапешт), ТОВ "Кремнійполімер" (Бровари), ТОВ "ТД "Лакмар" (Київ), ТОВ "Корона2000" (Київ), ТОВ "ФосАгро-Україна" (Київ).

Крім того, дві позиції викладені в іншій редакції, текст якої поки що не оприлюднено.

Зі списку санкцій фізичних осіб, введеного в дію указом президента від 19 березня 2019 року №82, вилучаються сім позицій. Це учасники так званих виборчих комісій на тимчасово окупованих територіях Донбасу і один громадянин Росії.

Зі списку санкцій юридичних осіб (указ №82) вилучається одна позиція – ТОВ "Науково-виробниче об'єднання "Ізолятор" (Слов'янськ, Донецька область).

Як повідомляв ІМІ, 13 травня 2020 року РНБО повідомила, що ухвалила рішення щодо застосування санкцій проти російських соцмереж і інтернет-сервісів, зокрема Mail.ru, ВКонтакте, Одноклассники та інших. Для введення в дію ухваленого рішення відповідний проєкт указу Президента України передано до ОПУ.

24 квітня 2020 року РНБО повідомила, що її апарат підготував проєкт рішення щодо застосування санкцій до російських соціальних мереж та інтернет-сервісів. 

23 квітня 2020 року СБУ повідомила, що голова Служби Іван Баканов вніс до РНБО додаткові пропозиції щодо продовження санкцій проти російських вебресурсів і програмних продуктів. Зокрема, він пропонує продовжити санкції не лише проти російських соцмереж "Вконтакте" та "Одноклассники", але й проти Яндекса, Mail.ru, "Доктора Веб", "Касперского", 1С і "Паруса".

10 квітня 2020 року СБУ запропонувала РНБО продовжити ще на три роки санкції щодо російських соціальних мереж "Одноклассники" та "Вконтакте". 

15 травня 2017 року Президент України Петро Порошенко своїм указом ввів у дію рішення РНБО "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)", які передбачають блокування терміном на три роки доступу до російських соцмереж "Вконтакте" і "Однокласники", а також до сервісів Яндекса і Mail.ru.

Liked the article?
Help us be even more cool!