ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

РНБО ухвалила рішення про продовження блокування російських соцмереж

14.05.2020, 10:01
Фото – СБУ
Фото – СБУ

Рада національної безпеки та оборони України ухвалила рішення щодо застосування санкцій проти російських соцмереж і інтернет-сервісів, зокрема Mail.ru, ВКонтакте, Одноклассники та інших. Про це повідомляється на офіційній сторінці РНБО у фейсбуці.

Для введення в дію ухваленого рішення відповідний проєкт указу Президента України передано до ОПУ.

“За результатами розгляду більшістю членів РНБО України рішення щодо застосування, скасування та внесення змін до обмежувальних заходів (санкцій) ухвалено. Цим рішенням серед іншого передбачається застосування обмежувальних заходів (санкцій) щодо російських соціальних мереж і інтернет-сервісів, зокрема Mail.ru, ВКонтакте, Одноклассники та інших”, – йдеться в повідомленні.

Як повідомляв ІМІ, 24 квітня Рада національної безпеки і оборони повідомила, що апарат РНБО підготував проєкт рішення щодо застосування санкцій до російських соціальних мереж та інтернет-сервісів. 

23 квітня СБУ повідомила, що голова Служби Іван Баканов вніс до Ради національної безпеки та оборони додаткові пропозиції щодо продовження санкцій проти російських вебресурсів і програмних продуктів. Зокрема, він пропонує продовжити санкції не лише проти російських соцмереж "Вконтакте" та "Одноклассники", але й проти Яндекса, Mail.ru, "Доктора Веб", "Касперского", 1С і "Паруса".

10 квітня 2020 року СБУ запропонувала РНБО продовжити ще на три роки санкції щодо російських соціальних мереж "Одноклассники" та "Вконтакте". 

15 травня 2017 року Президент України Петро Порошенко своїм указом ввів у дію рішення РНБО "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)", які передбачають блокування доступу до російських соцмереж "Вконтакте" і "Однокласники", а також до сервісів Яндекса і Mail.ru.

22 липня 2019 року Рада національної безпеки і оборони України повідомила, що санкції щодо заборонених російських соцмереж не скасовано. Таке повідомлення оприлюднили на сайті РНБО у зв’язку зі збільшенням кількості повідомлень про ймовірне скасування санкцій, застосованих щодо російських соціальних мереж на території України.

Liked the article?
Help us be even more cool!