ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ додатково пропонує заблокувати Яндекс, Mail.ru та деякі програми

23.04.2020, 17:47
Фото – picture-alliance / chromorange / C. Ohde / DW
Фото – picture-alliance / chromorange / C. Ohde / DW

Голова Служби безпеки України Іван Баканов вніс до Ради національної безпеки та оборони додаткові пропозиції щодо продовження санкцій проти російських вебресурсів і програмних продуктів. Зокрема, він пропонує продовжити санкції не лише проти російських соцмереж "Вконтакте" та "Одноклассники", але й проти Яндекса, Mail.ru, "Доктора Веб", "Касперского", 1С і "Паруса".

Про це повідомляється на сайті СБУ.

"Сьогодні ми не просто захищаємо українських громадян від фейків та інформаційних вкидів з російських соцмереж, але й дбаємо про кібербезпеку для представників бізнесу, державних та освітніх установ тощо. Адже будь-який російський поштовий сервіс чи антивірус можуть використовувати на шкоду Україні. Тому треба мінімізувати ризики. Блокуючи такі ресурси і програми, ми піклуємось про безпеку країни загалом", – сказав Баканов.

Також він запропонував створити та забезпечити функціонування в Україні Єдиного реєстру програмного забезпечення, дозволеного для використання в державних інформаційно-телекомунікаційних системах. На думку кіберфахівців СБУ, це дасть можливість обмежити закупівлю та використання забороненого програмного забезпечення та створить сприятливі умови для розвитку вітчизняної ІТ-сфери.

Як повідомляв ІМІ, 10 квітня 2020 року СБУ запропонувала РНБО продовжити ще на три роки санкції щодо російських соціальних мереж "Одноклассники" та "ВКонтакте". 

15 травня 2017 року Президент України Петро Порошенко своїм указом ввів у дію рішення РНБО "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)", які передбачають блокування доступу до російських соцмереж "ВКонтакте" і "Однокласники", а також до сервісів Яндекса і Mail.ru.

22 липня 2019 року Рада національної безпеки і оборони України повідомила, що санкції щодо заборонених російських соцмереж не скасовано. Таке повідомлення оприлюднили на сайті РНБО у зв’язку зі збільшенням кількості повідомлень про ймовірне скасування санкцій, застосованих щодо російських соціальних мереж на території України.

Liked the article?
Help us be even more cool!