ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Зеленський вважає, що питання з ліцензією "112 Україна" має вирішити новий склад Нацради

10.10.2019, 14:47
Фото – 112.ua
Фото – 112.ua

Президент України Володимир Зеленський вважає, що питання з ліцензією каналу “112 Україна” має вирішувати оновлений склад Національної ради з питань телебачення та радіомовлення. Про це він сказав 10 жовтня під час пресмарафону, який проходить на Kyiv Food Market, повідомляє “Детектор медіа”.

Журналіст телеканалу “112 Україна” запитав у Президента: “Чому влада хоче закрити наш канал?” У відповідь Зеленський зазначив: “Скажіть, будь ласка, чи оновлений склад Національної ради з питань телебачення та радіомовлення відібрав у вас ліцензію, чи це кворум колишньої влади? Це і є відповідь. Ця справа розпочалася з моїм приходом чи два-три роки тому, коли ви не продовжили ліцензію”.

Він наголосив на тому, що має прийти новий склад Нацради і “чесно вирішити це питання”, а він не впливатиме на цей процес: “Ми маємо перезавантажити Нацраду. Новий склад повинен прийти. І вони нехай без мене і розглядають це питання: праві ви чи не праві. Навіщо мені втручатися в цю ситуацію?”

Також у розмові з журналістом Володимир Зеленський наголосив на тому, що за каналом “112 Україна” стоїть Віктор Медведчук, який має “непроукраїнську позицію: “Козак, Медведчук – одна історія. Людина, пан Медведчук, який має непроукраїнську позицію, є вашим власником?” Він підкреслив, що в партії “Слуга народу” немає власників каналів.

Як повідомляв ІМІ, 26 вересня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення відмовила в продовженні цифрових ліцензій на мовлення в регіональному мультиплексі МХ-5 п’яти регіональним компаніям, які мовили під логотипом “112 Україна”.

Зокрема, відмовлено в продовженні ліцензій таким компаніям: ТОВ “Новий формат ТВ”, ТОВ “Аріадна ТВ”, ТОВ “Партнер ТВ”, ТОВ “ТВ Вибір”, ТОВ “Лідер ТВ”.

Водночас члени Нацради наголосили, що йдеться не про позбавлення ліцензії каналу “112 Україна”: він має супутникову ліцензію та продовжить мовити, а про регіональні компанії, які зобов’язані були мовити як регіональні канали, а не ретранслювати загальнонаціональний канал (юридично це було створення “спільного продукту”, а не ретрансляція).

Телеканал “112 Україна” вважає рішення Нацради з питань телебачення і радіомовлення про позбавлення цифрових ліцензій компаній з групи “112 Україна” цензурою.

В Офісі президента Володимира Зеленського заявили, що “стежать” а ситуацією щодо телеканалу “112 Україна”.

1 жовтня п’ять телерадіоорганізацій, які мовили під емблемою “112 Україна”, звернулися до Окружного адміністративного суду міста Києва з проханням визнати протиправним і скасувати рішення Національної ради з питань телебачення та радіомовлення від 26 вересня щодо відмови в продовженні строку дії ліцензії на мовлення.

Liked the article?
Help us be even more cool!