ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"112 Україна" вважає рішення Нацради цензурою

26.09.2019, 15:01
Фото – 112.ua
Фото – 112.ua

Телеканал “112 Україна” вважає рішення Нацради з питань телебачення і радіомовлення про позбавлення цифрових ліцензій компаній з групи “112 Україна” цензурою і повідомляє, що канал продовжить своє мовлення. Про це йдеться в заяві телеканалу, оприлюдненій на його сайті.

“Канал продовжує мовлення і доступний для своїх глядачів на супутнику, в кабельних мережах і в інтернеті”, – йдеться у заяві.

Телеканал вважає дії Нацради незаконними.

“У низки членів Нацради з липня 2019 р закінчилися повноваження, що де-факто визнала Верховна Рада, й ухваленням будь-яких рішень вони перевищують свої повноваження, а сама Нацрада не є правочинною. Ми сприймаємо рішення Нацради як незаконне рішення нелегітимного органу влади”, – йдеться в заяві.

Як повідомляв ІМІ, 26 вересня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення відмовила в продовженні цифрових ліцензій на мовлення в регіональному мультиплексі МХ-5 п’яти регіональним компаніям, які мовили під логотипом “112 Україна”.

Зокрема, відмовлено у продовженні ліцензій таким компаніям: ТОВ “Новий формат ТВ”, ТОВ “Аріадна ТВ”, ТОВ “Партнер ТВ”, ТОВ “ТВ Вибір”, ТОВ “Лідер ТВ”.

Водночас члени Нацради наголосили, що йдеться не про позбавлення ліцензії каналу “112 Україна”: він має супутникову ліцензію та продовжить мовити, а про регіональні компанії, які зобов’язані були мовити як регіональні канали, а не ретранслювати загальнонаціональний канал (юридично це було створення “спільного продукту”, а не ретрансляція).

Liked the article?
Help us be even more cool!