ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Збій у роботі "Київстару" частково впливає на роботу "ПриватБанку"

Збій у роботі мобільного оператора "Київстар" частково вплине на роботу деяких терміналів та банкоматів "ПриватБанку", але не на всю мережу.

Про це повідомив речник ПриватБанку Олег Серга у коментарі hromadske.

"Для загального розуміння, деяка частина усіх банків, банкоматів та POS-терміналів працюють на мобільних картках. Тобто у POS-терміналі стоїть мобільна картка. Для тих терміналів, які працюють на мобільних картках "Київстару", звісно, ця проблема впливає на їх роботу"», — зазначив він.

Серга додав, що деякі банкомати також використовують мобільний звʼязок, але у банкоматній мережі "ПриватБанку" максимальний відсоток АТМ, які використовують послуги "Київстару", складає до 5%.

"Тобто на роботу банкоматної мережі це майже не вплинуло. Ми вважаємо, що максимальний ризик до 5% у нас. На частину мереж це може вплинути, але не на всю", — наголосив речник.

Як повідомляв ІМІ, у роботі оператора мобільного зв'язку "Київстар" зранку 12 грудня стався масштабний збій. Також немає доступу до інтернету, неможливо ввійти в мобільний застосунок "Київстар". Сайт компанії не працює.

У компанії заявили, що фахівці працюють над усуненням проблем, через які зник зв'язок та інтернет.

За даними видання dev.ua, причиною масового технічного збою в роботі найбільшого мобільного оператора "Київстар" стала хакерська атака на ядро мережі.

Основною альтернативою мобільному зв’язку є стаціонарні телефони. Якщо вони недоступні, то можна підтримувати зв'язок за допомогою месенджерів Viber, WhatsApp, Telegram, Signal, Messenger Facebook, Instagram тощо. Месенджери працюватимуть за наявності доступу до інтернету, зокрема за умови під'єднання до Wi-Fi.

За відсутності будь-якого зв’язку та доступу до інтернету в ДСНС рекомендують із дотриманням заходів власної безпеки здійснити переміщення до найближчого об’єкта, який обладнано засобами стаціонарного телефонного зв’язку та/або радіозв’язку. Наприклад, будівлі органів місцевої влади, відділ поліції тощо.

Liked the article?
Help us be even more cool!