ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Запорізький журналіст та піарник зізнався, що за гроші Москви дестабілізував ситуацію в Україні

05.09.2017, 11:18
Павло Золотарьов

Запорізький журналіст та піарник Павло Золотарьов (відомий як Павло М'ясоєдов) у суді визнав свою провину в посяганні на територіальну цілісність України. Про це повідомляє місцевий сайт 061.ua з посиланням на судовий реєстр.

Видання нагадує, що в лютому голова СБУ Василь Грицак і генпрокурор Юрій Луценко на брифінгу повідомили про те, що запорізький журналіст Павло Золотарьов за гроші Москви підкуповував політиків. На підтвердження цього СБУ опублікувала відповідний аудіозапис.

Золотарьова звинуватили в посяганні на територіальну цілісність України. Справу було передано до Печерського районного суду Києва.

Згідно з матеріалами справи, восени 2015 року було створено організоване злочинне угруповання, яке збиралося здійснювати на території України план Російської Федерації з дестабілізації політичної та економічної ситуації в Україні. Організатору угруповання потрібна була людина, яка змогла б організувати пропагандистську кампанію в ЗМІ, а також проводити круглі столи, мітинги і конференції, які б допомагали здійснювати задумане. Так до справи підключився Павло Золотарьов, якому запропонували за це гроші.

У 2016 році ОЗГ, до якої входив Золотарьов, домовлялося про прийняття на сесіях районних та обласних рад різних регіонів України звернень до керівництва країни про розмежування повноважень між центральною і місцевою владою, а також затвердження особливого правового і економічного статусу на цих територіях.

Для цього, згідно з матеріалами справи, Золотарьов знаходив посередників у відповідних місцевих радах. За кожне прийняте звернення Золотарьов отримував від Кремля від 60 до 100 тисяч доларів, які потім розподіляв між виконавцями. Гроші надходили з Росії. Зокрема, мова йде про такі рішення:

  • восени 2016 року - звернення депутатів Володимирецької районної ради Рівненської області до Президента України та Верховної Ради України щодо розмежування повноважень між Кабінетом Міністрів України та обласними радами регіонів;
  • на початку травня 2016 року - звернення депутатів Житомирської обласної ради до депутатів Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо розмежування повноважень між Кабінетом Міністрів України та обласними радами;
  • восени 2016 року - звернення депутатів Івано-Франківської обласної ради до Президента України та Верховної Ради України щодо розмежування повноважень між Кабінетом Міністрів України та обласними радами регіонів України.

На суді Золотарьов повністю визнав свою провину і погодився укласти угоду зі слідством. У такому випадку покарання для нього можуть пом'якшити - наприклад, умовний термін. Печерський суд міста Києва не погодився з таким результатом і повернув справу в Генпрокуратуру для повторного розслідування.

Liked the article?
Help us be even more cool!