ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Bloomberg: ЄС відстежує "поширення дезінформації" про замах на прем’єр-міністра Словаччини

Європейська комісія заявила, що “активно відстежує” поширення фейкових новин про замах на прем’єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо, і попередила, що може оштрафувати платформи Big Tech за неспроможність боротися з дезінформацією, повідомляє Bloomberg.

У заяві зазначається, що регулятор “наділений широкими слідчими та наглядовими повноваженнями, включно з повноваженням накладати санкції та засоби правового захисту”.

За порушення можуть покарати відповідно до нового закону Європейського Союзу про цифрові послуги, який змушує онлайн-платформи боротися з незаконним змістом і дезінформацією, відстоювати права користувачів і захищати їхні здоров’я та добробут.

Відповідно до закону про цифрові послуги минулого року блок виділив кілька онлайн-платформ і пошукових систем як великі організації, які заслуговують на увагу. Серед них соцмережа Х, Meta Platforms Inc., Alphabet Inc. та інші з більш ніж 45 мільйонами активних користувачів у Європі.

Bloomberg зауважує, що російські державні медіа стверджують, що політичною мотивацією стрілянини була критика Фіцо проукраїнської допомоги.

Як повідомляв ІМІ, 15 травня 2024 року в прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо стріляли після виїзного засідання уряду. Свідки розповіли, що прем'єр підійшов до людей, вони вітали його, і тоді ж пролунало кілька пострілів. Після цього Фіцо впав на землю.

16 травня словацьке видання Pravda оприлюднило відео, на якому підозрюваний у замаху на прем'єр-міністра Словаччини говорить, що скоїв замах через “ліквідацію медіа”.

Того ж дня віцепрем'єр-міністр Словаччини Томас Тараба повідомив, що операція Роберта Фіцо минула успішно, а прем’єр більше “не перебуває в небезпечному стані”.

Liked the article?
Help us be even more cool!