ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Законопроєкт про дезінформацію обговорюватимуть ще два місяці – Бородянський

07.02.2020, 12:32
Фото – "Детектор медіа"
Фото – "Детектор медіа"

Обговорення напрацьованого законопроєкту про дезінформацію продовжено ще щонайменше на два місяці.

Про це сказав журналістам 7 лютого міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський, повідомляє Укрінформ.

“Ми продовжуємо обговорення, це є не законом, а законопроєктом, він не зареєстрований у Раді. Він винесений спеціально для обговорення з громадою для того, щоб зробити цей закон досконалим, для того, щоб він захищав інформаційний простір та не міг використовуватися для утиску свободи слова. Тому обговорення продовжуємо, воно буде тривати близько двох місяців, весь лютий і березень”, – сказав Бородянський.

Він зазначив, що вже була перша сесія обговорення, зараз проводитимуться експертні групи, буде ще друга сесія, а потім ще одне обговорення.

За його словами, обговорення продовжуватиметься стільки, скільки необхідно для того, щоб усі розуміли, як працюють норми закону.

“Уже існують міфи щодо цього законопроєкту, вже існує дезінформація щодо нього. Усе це треба відпрацювати, щоб уся спільнота зрозуміла, як це працює”, – додав Бородянський.

Як повідомляв ІМІ, 20 січня Міністерство культури, молоді та спорту України виклало на своєму сайті порівняльну таблицю проєкту закону “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення національної інформаційної безпеки та права на доступ до достовірної інформації” і запросило на 28 січня на обговорення цього законопроєкту.

27 січня представники медійної спільноти та громадських організацій рекомендували Міністерству культури, молоді та спорту утриматися від реєстрації законопроєкту “про дезінформацію” в парламенті.

27 січня Комісія з журналістської етики (КЖЕ) оприлюднила заяву з вимогою до уряду та Міністерства культури, молоді та спорту – зняти з розгляду так званий законопроєкт щодо дезінформації та розпочати процес підготовки законодавчих змін з нуля.

“Репортери без кордонів” вважають законопроєкт про дезінформацію (“Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення національної інформаційної безпеки та права на доступ до достовірної інформації”) таким, що може “становити загрозу для свободи преси”.

Liked the article?
Help us be even more cool!