ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Захист журналіста Ібрагімова спробує оскаржити заборону на в’їзд до Криму

22.01.2020, 14:30
Фото – Станіслав Юрченко / Крим.Реалії
Фото – Станіслав Юрченко / Крим.Реалії

Захист журналіста Тараса Ібрагімова, якому Росія заборонила в’їзд до окупованого Криму на 34 роки, спробує оскаржити заборону в суді.

Про це повідомив адвокат журналіста Олексій Ладін в ефірі радіо “Крим.Реалії”, повідомляє ZMINA.

За словами Ладіна, захист журналіста не сподівається на підтримку позову в російському суді, а тому вже планує йти зі справою до ЄСПЛ.

“З певною часткою ймовірності можу сказати, що рішення буде негативним як у першій, так і в другій інстанції, після чого нам нічого не залишиться, окрім як виходити на Європейський суд з прав людини. (У Криму. – Ред.) послідовно обмежується доступ до об’єктивної інформації, і зараз вона чи не єдиний важіль впливу на беззаконня, яке відбувається в Криму. Тарас Ібрагімов украй об’єктивно і, я б навіть сказав, обережно й акуратно висвітлював події в Криму, намагаючись знайти золоту середину. Але навіть таке висвітлення, мабуть, стоїть поперек горла певним людям”, – сказав він. 

Сам Ібрагімов розповів, що з 2016 року, коли він почав висвітлювати репресії у Криму, російські силовики затримували його чотири рази. Зазвичай вони спілкувалися з журналістом та радили не шукати контактів із кримськими татарами.

“30 травня 2019 року мене затримав ОМОН біля суду, коли розглядали справу кримських правозахисниць і активісток “Кримської солідарності” Лутфіє Зудієвої і Муміне Салієвої. Мене відвезли в міграційну службу, склали протокол і оштрафували на 2 тисячі рублів “за незаконну трудову діяльність”. Це прямо підтверджує, що співробітники Центру “Е” склали адміністративний протокол, написали на мене кляузу в міграційну службу”, – розповів він. 

Ібрагімов також додав, що й надалі планує працювати з темою Криму, проте віддалено, спілкуючись з адвокатами в’язнів. 

“Я дуже щасливий, що співробітники ФСБ чотири роки мене терпіли. Бажаю й надалі їм величезного терпіння, щоб вони потерпіли ще кількох журналістів, які обов’язково будуть туди приїжджати і працювати. Ця тема не залишиться без уваги”, – сказав Ібрагімов. 

Як повідомляв ІМІ, 18 січня 2020 року українському журналістові Тарасу Ібрагімову, який співпрацює з редакцією Крим.Реалії, прикордонники російської ФСБ заборонили в'їзд на територію Росії та анексованого нею Криму до кінця травня 2054 року.

21 січня українські правозахисні та медійні організації виступили з заявою, у якій вимагають від Росії припинити переслідування незалежних журналістів у Криму та скасувати заборону на в’їзд. Від органів державної влади України очікують відкриття кримінального провадження за фактом незаконної заборони в’їзду до Криму журналістові Тарасу Ібрагімову.

Liked the article?
Help us be even more cool!