ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Захист Мемедемінова повторно подав клопотання про дострокове звільнення

25.06.2020, 11:30
Фото – crimean-solidarity.org
Фото – crimean-solidarity.org

Захист повторно подав клопотання про умовно-дострокове звільнення засудженого кримського блогера, громадянського журналіста Нарімана Мемедемінова.

Про це повідомляє “Кримська солідарність” з посиланням на адвоката журналіста Еміля Курбедінова.

“Ми домагаємося дострокового звільнення Нарімана Мемедемінова, тому що, відповідно до закону, він має таке право”, – наголосив адвокат.

За його словами, це клопотання розглядатиме Багаєвський райсуд Ростовської області РФ. 

“Перше клопотання ми подали до Кіровського районного суду, але суд не встиг розглянути наше звернення по суті, оскільки Нарімана Мемедемінова майже одразу ж етапували в колонію-поселення з ізолятора в Ростові-на-Дону”, – розповів адвокат.

Також він додав, що Мемедемінов перебуває в колонії-поселенні №8 у селищі Садковське Ростовської області.

Як повідомляв ІМІ, на початку червня засудженого кримського громадянського журналіста та медіакоординатора “Кримської солідарності” Нарімана Мемедемінова етапували до колонії-поселення в Ростовській області. 

Адвокат засудженого кримського блогера, громадянського журналіста Нарімана Мемедемінова подав до Кіровського районного суду російського Ростова-на-Дону заяву про умовно-дострокове звільнення

14 травня 2020 року Військовий апеляційний суд у Московській області залишив чинним вирок кримському громадянському журналістові Наріману Мемедемінову за звинуваченням у “публічних закликах до терористичної діяльності”. На засіданні суду сам Мемедемінов закликав своїх колег продовжувати висвітлювати переслідування в анексованому Криму.

2 жовтня 2019 року Південний військовий окружний суд російського Ростова-на-Дону засудив до двох з половиною років журналіста, блогера з Криму Нарімана Мемедемінова, якого звинуватили в публічних закликах до тероризму. 

1 жовтня 2019 року Мемедемінов виступив з останнім словом, де назвав “шаблонним” судочинство і право в Росії, а також закликав журналістів продовжувати роботу з інформування про ситуацію в Криму і судові процеси над жителями півострова.

Liked the article?
Help us be even more cool!