ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Експертка зі зброї звинуватила компанію – постачальника реквізиту в загибелі операторки Гатчинс

14.01.2022, 10:02
Фото – AP
Фото – AP

Експертка зі зброї Ганна Гутьєррес-Рід, яка працювала на зніманні фільму "Іржа", подала позов проти компанії-постачальника реквізиту PDQ Arm and Prop LLC. Про це пише НВ з посиланням на The Times.

22 жовтня 2021-го на зніманні фільму "Іржа" (Rust) голлівудський актор Алек Болдуїн випадково застрелив з реквізитної зброї операторку, українку Галину Гатчинс і поранив режисера фільму Джоела Соузу.

У позові Гутьєррес-Рід звинувачує компанію в тому, що та поставила холості патрони для знімання фільму разом з бойовими. За словами експертки, перед зйомками вона заряджала зброю патронами, підписаними як холості. Вона перевірила, чи немає серед них бойових, струсивши коробку: Гутьєррес-Рід пояснила, що під час цього холості патрони видають певний звук.

Водночас поліція знайшла на знімальному майданчику щонайменше сім, ймовірно, бойових патронів. Гутьєррес-Рід звинувачує компанію PDQ Arm and Prop LLC та її власника Сета Кенні в брехні та вимагає компенсації. На думку дівчини, Кенні намагається перекласти на неї відповідальність за загибель Галини Гатчинс.

Сет Кенні не відповів на запит The Times. До цього він казав, що його компанія не постачала на знімальний майданчик бойових патронів.

Як повідомляє CNN, у позові Гутьєррес-Рід також натякає на порушення з боку кількох учасників знімання, зокрема Алека Болдуїна, помічника режисера Дейва Голлса та реквізиторки Сари Закрі.

Так, за словами Гутьєррес-Рід, вона просила Голлса повідомити про повернення Болдуїна на знімальний майданчик, щоб удруге перевірити зброю, але він цього не зробив, тоді як Болдуїн не відповів на прохання експертки відвідати навчання з носіння зброї.

Як повідомляв ІМІ, голлівудський актор Алек Болдуїн заявив, що не натискав на курок, коли українська операторка Галина Гатчинс загинула на знімальному майданчику під час роботи над фільмом “Іржа”.

21 жовтня американський актор Алек Болдуїн під час знімання вестерна “Раст” випадково застрелив операторку з України Галину Гатчинс та поранив режисера фільму Джоела Соузу. Інцидент стався під час сцени, в якій Болдуїн стріляв холостими патронами. Зброя використовувалася на майданчику як предмет реквізиту.

Слідство зосередилося на фахівчині зі зброї та помічникові режисера, який дав актору Алеку Болдуїну пістолет.

Поліція вилучила на знімальному майданчику, де загинула Гатчинс, сотні патронів.

10 листопада відповідальний за освітлення на зніманні фільму “Іржа” Серж Светной подав до суду на актора Алека Болдуїна, який випадково застрелив операторку Галину Гатчинс, та інших членів команди.

У своєму першому інтерв'ю після трагедії телеканалу ABC Алек Болдуїн виклав свою версію загибелі операторки Галини Гатчинс.

Liked the article?
Help us be even more cool!