ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

З атаки на Ізраїль X видалив сотні профілів, пов’язаних із Хамасом – гендиректорка

12.10.2023, 12:31
Фото - колаж Reuters
Фото - колаж Reuters

Після нападу Хамасу на Ізраїль соцмережа Х видалила сотні профілів, пов’язаних із цим збройним угрупованням, і вжила заходів для видалення чи маркування десятків тисяч матеріалів, повідомила гендиректорка компанії Лінда Яккаріно, передає Reuters.

Цих кроків було вжито у відповідь на ультиматум єврокомісара з питань індустрії Тьєррі Бретона, який дав Ілону Маску одну добу, аби виправити ситуацію з розповсюдженням дезінформації про атаку Хамасу на Х (раніше Twitter) і дотриматися нових правил ЄС про онлайн-контент.

Бретон стверджує, що має підстави вважати, що Х використовується для поширення нелегального контенту й дезінформації в ЄС.

Яккаріно заявила, що Х перерозподілив ресурси й переспрямував роботу внутрішніх відділів, аби встигати за стрімким розвитком ситуації, але подробицями не ділилася. Вона додала, що невдовзі після атаки компанія зібрала групу керівників для оцінки ситуації.

"Ми хочемо наголосити, що вітаємо подальшу взаємодію з вами й вашою командою, зокрема у форматі зустрічі, для розв’язання будь-яких окремих питань, а також сподіваємося отримати подальші конкретні дані, на які зможемо відреагувати", – пише Яккаріно в листі Бретону, опублікованому в Х.

У листі йдеться, що Х вчасно відреагувала на понад 80 запитів на видалення контенту, отриманих у ЄС, і що наразі до неї не надходило запитів на видалення незаконного контенту від Європолу.

11 жовтня Бретон висловив таке саме застереження Meta, давши компанії 24 години, аби відзвітувати йому про заходи, вжиті заради протидії поширенню дезінформації на платформах компанії на тлі атаки на Ізраїль.

Як повідомляв ІМІ, у серпні в Європейському Союзі набув чинності Акт про цифрові послуги, який зобов'язує інтернет-платформи видаляти незаконний контент, інакше їх очікує штраф на суму до 6% їхнього світового обігу за порушення правил.

Закон стосується 19 платформ, зокрема восьми соцмереж (Facebook, TikTok, X, раніше відомої як Twitter, YouTube, Instagram, LinkedIn, Pinterest і Snapchat), п’ятьох онлайн-магазинів (Amazon, Booking.com, китайський AliExpress і німецький Zalando), магазинів застосунків Google Play та App Store, пошуковиків Google і Bing, а також сервісів Google Maps і Wikipedia. Пізніше до списку можуть бути додані інші ресурси.

Марія Ігнатьєва, Валентина Троян

Liked the article?
Help us be even more cool!