ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацспротив: Росія через "Росспівробітництво" збільшує агентурну мережу в усьому світі

Росія через структуру “Росспівробітництво” збільшує витрати на програми для іноземних “журналістів, блогерів та молоді”, повідомляє Центр національного спротиву.

Як зазначають в українському підпіллі, “Росспівробітництво” створено для функціонування російської агентурної мережі у всьому світі. 

Зокрема, за чотири місяці 2024 року вона оголосила тендери щодо “правильного висвітлення” війни на 230 мільйонів рублів – більше, ніж за весь 2023-й. 

У межах своїх програм “Росспівробітництво” щорічно оплачує поїздки до Росії й на, зокрема, на тимчасово окуповані території тисячі молодих “представників суспільно-політичних кіл” із закордоння. В Росії іноземні “журналісти” проходять навчання в агентстві новин Sputnik і в газеті “Комсомольська правда”.

“Надалі вони стають осередками пропагандами у своїх країнах та проводять інформаційні кампанії проти України та всього цивілізованого світу”, – додають у нацспротиві.

Як повідомляв ІМІ, з 1 до 7 березня 2024 року окупанти провели “Всемирный фестиваль молодежи” в Сочі. Вони стверджують, що на нього приїхали представники з понад 180 країн. За результатами заходу вони повідомили про плани подальшого “співробітництва” між молоддю Росії та інших країн. Зокрема, йшлося про написання спільних статтей про “публічну дипломатію Росії” та “механізми просування російського порядку денного за кордоном”.

Liked the article?
Help us be even more cool!