ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

YouTube встановив вікові обмеження на фільм "Слідства.Інфо" про страти українських бійців окупантами

Відеохостинг YouTube встановив обмеження за віком на перегляд документального фільму розслідувального проєкту “Слідство.Інфо” “У полон не брати”, який присвячений стратам українських військовополонених російськими окупантами.

Про це представниці Інституту масової інформації (ІМІ) в Луганській області Валентині Троян розповіла співавторка фільму Настя Горпінченко.

За її словами, це означає, що фільм не потраплятиме в рекомендації і хостинг не просуватиме його. Причина обмеження – кадри зі зброєю та тіла загиблих українських військових.

Колаж Слідства.Інфо до документального фільму У полон не брати

У повідомленні “Слідству.Інфо” у відеохостингу (скрін є в розпорядженні ІМІ. – Ред.) зазначили, що обмеження пов'язані з тим, що контент фільму не відповідає правилам спільноти.

“На контент із насильством чи відразливими сценами, зображенням певних медичних процедур, знущання з тварин або деяких випадків ігрового або зрежисованого насильства можуть накладатися обмеження за віком, якщо він неприйнятний для певних категорій користувачів”, – йдеться в повідомленні YouTube.

Зазначимо, що автори фільму показують кадри страт українських бійців, зняті з квадрокоптера. Тіла загиблих водночас заблюрено.

В SMM-відділі “Слідства.Інфо” ІМІ повідомили, що команда подала апеляцію. У ній надали інформацію про проєкт, фільм та виклали аргументи, чому порушена у фільмі тема важлива. Також команда “Слідства.Інфо” в листі до YouTube зазначила, що вважає встановлені обмеження наступом на свободу слова.

Фільм “У полон не брати” команда “Слідства.Інфо” представила 3 жовтня в кінотеатрі “Жовтень”. Автори працювали над ним три місяці. 

“Для нас було важливо розказати історії принаймні двох з них, аби  вони не залишилися у наших спогадах просто цифрами статистики чи просто страшними відео в Telegram. Щоб ми памʼятали, що за кожною цифрою статистики чиєсь життя і чиясь втрата”, – написала на Facebook-сторінці Настя Горпінченко.

Liked the article?
Help us be even more cool!