ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Yonhap: Telegram видалив контент із дипфейк-порно на вимогу Південної Кореї

Платформа Telegram видалила контент із дипфейк-порнографією на вимогу регулятора Південної Кореї й перепросила за свою реакцію на цифрові сексуальні злочини. Про це повідомляє південнокорейська агенція Yonhap з посиланням на Комісію Кореї зі стандартів зв’язку (KCSC).

У комісії розповіли, що представник Telegram у Східній Азії надіслав їм електронного листа й підтвердив, що платформа видалила 25 матеріалів із сексуально експлуативним контентом на їхню вимогу.

Також у комісії додали, що в Telegram перепросили за непорозуміння щодо цього питання і надали ексклюзивну електронну адресу для майбутніх контактів з медіарегулятором.

KCSC повідомила, що звернулася до Telegram із проханням встановити гарячу лінію з владою Південної Кореї, щоб краще реагувати на незаконний контент на платформі.

“Ми прагнемо посилити співпрацю з (Telegram) шляхом створення гарячої лінії – починаючи з ексклюзивної електронної адреси, – щоб розв'язати проблему поширення матеріалів-дипфейків із сексуальною експлуатацією і зрештою викорінити контент, що становить цифровий сексуальний злочин”, – сказав представник KCSC.

Як повідомляв ІМІ, президент Південної Кореї Юн Сок Йоль оголосив про посилення заходів проти Telegram у відповідь на скандал, пов’язаний з поширенням порнографічних дипфейків у чатах месенджера. 2 вересня поліція Південної Кореї розпочала розслідування щодо Telegram за підозрою в причетності до поширення порнографічних дипфейків. 

Затримання Павла Дурова у Франції

Власника платформи Telegram Павла Дурова арештували в аеропорту Ле-Бурже поблизу Парижа ввечері 24 серпня. Ордер на арешт Дурова видала служба запобігання насильству щодо неповнолітніх у межах розслідування ймовірних злочинів, включно із шахрайством, торгівлею наркотиками, кіберзалякуванням, організованою злочинністю і сприянням тероризму. Дурова звинувачують у невжитті заходів щодо припинення злочинного використання його платформи.

Telegram заявив, що дотримується законів ЄС, включно із законом про цифрові послуги, – його модерація відповідає галузевим стандартам.

Французький суддя 28 серпня розпочав офіційне розслідування щодо Павла Дурова в межах справи про організовану злочинність у месенджері та відпустив його під заставу в 5 млн євро за умови, що той двічі на тиждень звітуватиме поліції й не виїжджатиме з Франції.

Також відомо, що французька влада в березні 2024 року видала ордер на арешт не тільки Павла Дурова, але й на його брата Миколу, який є співзасновником Telegram.

Liked the article?
Help us be even more cool!