ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Франція продовжила арешт Дурова

Павло Дуров. Фото – Стів Дженнінгс / AFP

Французькі судові органи продовжили 25 серпня термін утримання під вартою засновника Telegram Павла Дурова після його арешту в паризькому аеропорту, повідомляє AFP з посиланням на джерело, близьке до слідства.

Дурова арештували в аеропорту Ле-Бурже поблизу Парижа ввечері 24 серпня. Початковий період затримання для допиту може тривати максимум до 96 годин. Після закінчення цього періоду суддя може ухвалити рішення звільнити його або висунути звинувачення та залишити під вартою.

Ордер на арешт Дурова видала служба запобігання насильству щодо неповнолітніх (OFMIN) у межах попереднього розслідування ймовірних злочинів, включно із шахрайством, торгівлею наркотиками, кіберзалякуванням, організованою злочинністю і сприянням тероризму.

Дурова звинувачують у невжитті заходів щодо припинення злочинного використання його платформи.

Telegram прокоментував затримання Дурова, заявивши, що йому “нічого приховувати” й він “часто подорожує Європою”.

“Telegram дотримується законів ЄС, включно із законом про цифрові послуги, – його модерація відповідає галузевим стандартам. Абсурдно стверджувати, що платформа або її власник є відповідальними за зловживання цією платформою”, – додали там.

Посольство Росії в Парижі заявило, що вимагало доступу до Дурова, але не отримало відповіді від Франції, та додало, що “французька сторона відмовляється співпрацювати”. Речниця російського МЗС Марія Захарова заявила, що Москва попросила консульський доступ, але оскільки Дуров також має французьке громадянство, “Франція вважає, що це його основне громадянство”.

Павло Дуров прибув до Парижа з Баку (Азербайджан) і планував повечеряти в столиці Франції, повідомило джерело, близьке до справи. Його супроводжували охоронець і особистий помічник, які завжди його супроводжують, додало джерело.

Водночас джерело висловило подив, що Дуров полетів до Франції з ордером на нього. “Можливо, у нього було відчуття безкарності”, – сказало джерело.

Дуров, який раніше заснував російську соцмережу “ВКонтакте”, створив месенджер Telegram у 2013 році. У квітні він оцінював кількість активних користувачів платформи в понад 900 мільйонів.

Як повідомляв ІМІ, низка медіа та організацій за останні кілька місяців повідомили, що припиняють вести свої телеграм-канали через небезпеку, яку становить месенджер: КЖЕ, Громадське радіо, громадська організація Brand Ukraine, громадянська мережа “Опора”.

Liked the article?
Help us be even more cool!